2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Tailandietiška burokėlių sriuba su kokosų pienu

Vasario 6 dieną "stūknūly" 30. 
Buvo graži proga, dukrytei jau net 1 mėnuo, o man 30. Nors tai atrodo, kaip kokia fantastinė ateitis, tikrai nesitikti jog jau trisdešimt, nes jaučiuosi, jaunesinis - čia man šokas ar kas. Neskauda dėl to galvos. 
Smagu, jog tėvukai su sesėmis aplankė (brolis dar atvažiuos), o ir žmona nustebino nerealia vakariene (kitu kartu tą receptą patalpinsiu). 


Kita šio įrašo istorija ta, jog pastaruoju metu pradėjome gaminti daug greitai pasigaminančių patiekalų, o pagrine tailandietiškus troškinius ir sriubas. Šis receptas mane labai pakerėjo, nors buvo gana neįprasta, bet niekaip nesupratau suderinamumo: burokėliai + kokosų pienas, imbieras, citrinžolė ir kalendra, kas per...? 
Bet smalsumas nugalėjo, rezultatas nustebino, nors kitą kartą skanesnė bus, nes supratau ko trūko iki pilnos laimės. Receptas adaptuotas iš The Guardian dienraščio.

Pauošimo laikas: 1 valanda.
Porcijos: 4.

Ingredientai:
- 400 kokosų pieno (naudojau "Santa Maria")
- 500 virtų burokėlių
- 2 valg. šaukštai žuvies padažo (Thai fish sauce)
- Druskos
- 2 laimai.

Sultiniui:
- 4 šalotai
-3 česnako skiltelės
- 3 citrinžolės
- 2 stambūs nykščio dydžio imbiero gabaliukai
- 1 valg. šaukštas aliejaus (naudojau alyvuogių al.)
- 650 vandens
- 50 šv. kalendros
- 1 šv. čili.

Į įkaitintą puodą su aliejumi sudėti česnaką, šalotus, citrinžolę, pusę kalendrų ir pakepinti keturias minutes, kad atsiskleistų aromatas. Tada į tą patį puodą supilti verdantį vandenį ir likusius sultinio ingredientus, virti iki 30 min. 



Šioje vietoje galima pasielgti dvejopai: nukošti sultinį; arba išimti citrinžolę ir virti toliau. 
Į sultinį sudėti smulkiai pjaustytus burokėlius ir virti apie 10 min. Po to  viską "sublenderiuoti" ir supilti į sultinį kokosų pieną. Kitu kartu virsiu antra variantu, nes manau skonis bus tikrai išraiškingesnis, gal net gilesnis.

Sudėt žuvies padažą, įspausti laimų sultis (iš pradžių paragaukite su vieno laimo sultimis, jei truks rūgštelės, tuomet antrą laimą). Supilstyti į dubenėlius ir bon appetit! 

8 komentarai:

  1. Šaunuolis, kad išbandei:) Tikrai nejaukiai skamba burokėliu ir kokoso pieno kombinacija:) Bet kai perskaičiau visus produktis, abejonių neliko, kad rezultatas gavosi labai geras:) Smalsu bus pabandyti.
    Su gimtadieniu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jee, sveikinimai! visko paties pačiausio :)

    o sriubos sudėtis man kaip tik normali atrodė :) ir tas kokosų pienas, ir burokėliai man išsyk mintyse suderėjo :) įtariu, buvo tikrai taip skanu, kaip ir atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai ir linkėjimai gimtadienio proga! Linkiu kantrybės ir ištvermės, džiaugsmo ir taip netrūks manau:)
    Thai man labai labai, tad receptas iškart sudomino. Ir praktiškai visko, apart burokėlių ir citrinžolės turiu. Bet tai Maxima ryt šiuo klausimu pagelbės, tai jau bandysiu. O ką pats kitąkart kitaip darysi? išskyrus tai, kad daržovių sultinio nenukoši?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kitą kartą paliksiu visus sultinio ingr. ir sublenderiuosiu kartu su burokėliais.

      Panaikinti
  4. Mindaugai, sveikinimai! Kai verdu burokėlių sriubą ar barščius labai dažnai naudoju imbierą bei citrinžolę, ar kario lapelių, ypač su aviena, o dabar reikės išbandyti ir su kokoso pienu:) Ačiū už idėją:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jūsų blogas buvo pažymėtas:
    http://ritosvirtuve1.blogspot.com/2013/02/the-blogger-tag-liet-tinklarastininku.html

    AtsakytiPanaikinti