2012 m. spalio 30 d., antradienis

Te prasideda moliūgų puota: pradėjau nuo kepto moliūgo suflė

Nuo šios savaitės mano virtuvėje šventė. Pagaliau remontai eina į pabaigą, baldai sustatyti, virtuvė paruošta, išskyrus apšvietimą. Žiauriai pasiilgau to jausmo - šeimininkauti savo virtuvėje. damn, I love my life! :) 


Šiemet pirmą kartą panaudojau moliūgą įvairiai. Nežinau kodėl, tačiau kažkaip (turbūt, kaip ir visiems) man ruduo asocijuojasi su moliūgu, burokėliais, kopūstais ir obuoliais (maisto prasme). Bet atgal prie moliūgo! Pradėsiu nuo pirmo recepto susijusio su moliūgu, nors pintinėje jau guli ne viena nuotraukų šusnis, kurios laukia savo eilės, kada išvys interneto šviesą. :)  Taigi, eilinį sekmadienį ryte (pas mus jau tradicija), sumaniau iškepti sūrio suflė, tik šį kartą su keptu moliūgu. 

Suflė kepimo ir gaminimo procesas jau ne kartą aprašytas mano recepte. Esmė tame, jog šiam suflė reikia papildomai tik šv, moliūgo apie 300 g - 400 g, jį supjaustyti ir sudėti į kepimo indą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir pašauti į orkaitę +180 С temp., ir kepti apie 40 min. Tada moliūgą susmulkinti ir sudėti į suflė masę (su žiupsnelį muskato) prieš tai, kai į masę bus įmaišyti kiaušinio baltymai. 
Bon appetit!


P.S.: beje, šį kartą perkepiau šiek tiek suflė, todė labai jau susprogę gavosi :p tačiau kita suflė partija pasiteisino - buvau atidesnis. 

5 komentarai:

  1. Kaip man patinka, kad tu taip moki džiaugtis :)
    Linkiu niekada šio gero būdo savy neužgesinti :)

    E.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super tie tavo sufliukai. :) Ir šiaip moliūgas gėris :).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražuolis moliūgas. Apsiašarojęs... tikriausiai iš džiaugsmo atradęs naują virtuvę :) Mes irgi atidarėm moliūgų sezoną.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinu atidarius moliūgų sezoną! Kaip suprantu tavo sugrįžimo džiaugsmą į virtuvę, vakar ir aš po pakankamai ilgos pertraukos sukiojausi savojoje :) Labai gražios nuotraukos!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai DIDELIS DĖKUI už šiltus žodžius! ;)

    AtsakytiPanaikinti