2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Špinatų pica / Pizza Spinaci ir keli Ego sutrikimai....

Na ir metai prasidėjo, nėra net kada sau laiko skirti.
Savaitgaliai užimti dėl gimtadienių, darbo dienomis aišku, kad dirbu, o po darbo sportuoti. Dar šen bei ten... eina sau, kas per š**das?!! 
Žinoma, gaminau ir ne vieną kartą (turbūt geriausiai pavyko mano žiauriai skanus pyragas), nu bet čia vėl pakišo koją - fotoaparatas.. kol... gaminau, tuo pačiu dariau nustatymus (fotike), ieškojau to geriausio fokusavimo momento, o tada tik pŪŪŪrkštttttt ir mano pyragas, suflė ar dar kas nors, jau prarado savo "vertę".. taip daugelis kadrų ir nuėjo į šiukšlių dėžę.
Kad būtų aiškiau, informuoju, jog bandau susidraugauti su nauju fotoaparatu (pagaliau veidrodinis), kol kas dar zaraza spardosi, o ir aš dar nededu tiek pastangų.. ai, vien kitus kaltinu, bet tikrai ne save, juk aš tai ne prie ko čia, čia aplinka kažkokia.. :)
Reziumuoju, šį mėnesį kažkoks esu "išėjęs iš savęs"... (čia gal depresija prieš gimtadienį?), o gaminau tokius visokius variantus, skirtus "tinginiams"... tad valgom picąąąą ;)



Paruošimo laikas: iki 25 min.
Porcijų kiekis: 2

Ingredientai:

- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Dvi česnako skiltelės
- Kedrinių pinijų saujelė (nebūtinai, bet būtų labai skanu)
- 1 kg šv. špinatų arba šaldytų  špinatų 400 g
- 30 cm picos padas (jei tingite gaminti šviežią picos padą, tuomet naudokite jau paruoštą - šaldytą)
- Keletas valg.šaukštų naminio pomidorų padažo (šaukšas pomidorų pastos, penki šv. pomidorai, du šaukštai alyvuogių aliejaus, česnako skiltelė, nedidelė sauja šv. baziliko lapelių)
- Vienas kukulis mocarelos sūrio, apie 200 g
- 8 ar 10 juodųjų alyvuogių (kauliukus išimti, o naudojau Kalamata alyvuogių rūšį.)
- Trys valg.šaukštai tarkuoto Džiugo ar Parmezano sūrio
- Slyvinių pomidoriukų (nebūtinai, bet man taip skaniau) ir druskos su pipirais.

Viskas paprasta.
Orkaitę reikia įkaitinti iki +220 C temp.
  Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėti kedrines pinijas ir smulkintą česnaką. Šiek tiek pakepinti iki kol atsiras malonus kepto česnako kvapas, o tada sudėti šv. špinatus, o jei šaldyti, tuomet apviriname karštame vandenyje su druska ir citrina ir pasūdome bei nuvarviname skystį ir tik tada dedame į keptuvę. Nors čia būtų galima ir ant sviesto apkepti :)
Picos padą ištepti alyvuogių aliejumi bei pomidorų padažu, o ant jo sudėti pusę plėšytos mocarelos. Ant mocarelos pasklaidyti špinatus ir per pusę ar smulkiau pjaustytas alyvuoges, o tada vėl pakartoti  dėliojimo ceremoniją su mocarela ir špinatais (jei jų liko). Suberti Džiugo sūrį ir pomidoriukus, o tada į orkaitę ir kepti apie 11 - 14 min.


Pica buvo labai įdomaus skonio, o gaminau pagal knygą - "a little taste of .. Italy". Manau skaniau būtų su šviežiais špinatais ir jų tikrai nereikėtų ilgai kepinti, geriau ant didelės ugnies, bet trumpai, tegul būna jų šioks toks traškumas. :) 

P.S.: Beje, šiaip ne taip, pavyko sudalyvauti Kalėdinėje maisto blogger'ių dovanų keitimosi akcijoje - ištraukiau Viktoriją, tai gavau iš jos skanių dovanų. Ačiū Viktorija už "čiulpinuką" bei natūralius prieskonius, buvai teisi - ant mėsos, jie yra idealūs! ;)

12 komentarų:

  1. Tai kad visai gražiai tavo pica žiūrisi, ne varyk ant fotiko :) Man tai niekaip nesigauna picą skaniai nupaveiksluot. Su artėjančiu gimtadieniu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mindaugai! Puikus vaizdelis tos picos! Ech, net sirdis apsalo kai prisiminiau namines picos skoni (kurios sau nelabai daznai leidziam del tu nelemtu suskaiciuotu kaloriju). Sekmes jaukinantis fotoaparata. O del artejancio gimtadienio tu turbut teisus - kazkokie saules/menulio/planetu uztemimai matyt pradeda pries metu virsma darytis, kad viskas ne taip kaip iprasta klojasi... Lauksiu nauju irasu ir nuotykiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mindaugai - čia viskas dėl sausio :) jis toks sausas, lėtokas mėnuo, kai visi ilsimės/veržiamės diržus po švenčių/valgom liesai ir neskaniai dėl dietos ir pan. :) nieko - ateis vasaris su visom šventėm, vėl pasipils bloguose įrašų, vėl reiks daug gaminti ir daug fotkint :)
    Sėdžiu be pietų, tai imu šią picą net nežiūrėdama į nuotraukas (o jos tikrai geros ;) ).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mergaičiukės, mokat įkvėpti ir palaikyti - DIDELIS AČIŪ!!! :)

    Renata, bandau išgauti spalvų kontrastus, gal tie miltai ir padėjo pabrėžti tą špinatų, sūrio, picos pado ir pomidoriukų spalvų gaivumą, net nežinau.. :)

    Nida, kepk tas picas, o valgyk ryte arba per piet, bet tik ne vakare ir viskas bus gerai su tom kalorijom! ;) O dėl fotoaparato, čia reikia, kaip ir viskam, daugiau dėmesio tam skirti ir su laiku pasimatys rezultatai. (Tikiuos!?) :)

    Indre, tik nevalgyk kompiuterio ekrano! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mindaugai, pica atrodo labai skaniai:)Esu alkana po darbo, mielai sukirsčiau.
    Kai nuvykstu į Italiją visada suvalgau picą su šviežiomis rukolomis arba špinatais:) Dažnai picoje pateikiama su Gorgonzolos ar kitu išraiškingu pelėsiniu sūriu, pomidoriukais. Visada jie būna termiškai neapdoroti:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Likimo brolis... As irgi neseniai turiu veidrodini. Kai pirkau, rankas tryniau, galvojau, kad jau oi grazios nuotraukos bus, bet spyga taukuota... Ta erzila dar sutramdyti reikia. :-) O kas del maisto nuotrauku, tai mano akimis yra dvi kategorijos - puikiai techniskai atliktas kadras, bet turinys skrandziui kelia tokias pat emocijas kaip batu reklama ir tokios, kurias profai iskritikuotu del negrazaus bokeh, vinjetavimo, kadravimo, fokuso, spalvu balanso (kokie ten dar baisus zodziai?), bet tu ziuri i ja ir, atrodo, patiekalo kvapa uzuodi...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš ir su veidrodiniu žaist pradėjau galų gale :) Patinka! Tik tikrai - nustatymus dar ne kartą teks pietų kviest, sknt, bet judu į priekį :)

    Ir dar: man labai patinka žmonės, kurie picos pagrindą vadina picos padu :))))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vilma, na ir keiktis pradėjai... :) kaip ten sakei...? :D :D ;D Duok die, tikrai nenoriu fotkinti, kaip kad fotkina Maximos ar IKI paruoštą maistą. Kam gi čia vaidinti kažką, juk gaminame namie, todėl ir maistas turėtų sukelti malonias ir "pažįstamas" emocijas (aš taip manau). Jeigu kai kada ir bus išblėsus fotkė ar dar kokia, tai ir tegul..

    Jurga, mano galva, pas tave ir prieš tai geros fotkės būdavo ;) Net negalvojant ir neplanuojant, pastebiu, jog fotografavimas privalo tapti dar vienu nauju hobiu :)
    Kažkaip jau nuo vaikystės mamukas vis sakydavo - picos padas, picos padas.. tai taip ir prilipo man šis terminas. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mindaugai, aš irgi manau, kad verta publikuoti puikų receptą, net jei nuotrauka ne super. :) Priešingu atveju iki šiol blogo neturėčiau. :D
    Hm, tikiuosi nepagalvojai, kad aš turiu omeny, kad tavo nuotraukos negražios? Tiesiog garsiai mąstyti pradėjau užėjus kalbai apie mokymąsi fotografuoti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Vilma, viskas gerai, tikrai nieko blogo nepagalvojau, juolab, kad tu nieko blogo ir neparašei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveikas Mindaugai, šiandien Rimi mačiau pirkti mažų viščiukų, fazanų, kukurūzinių viščiukų

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dėkui, Odeta, ryt jau lėksiu, nors fazaną jau turiu kameroje :)

    AtsakytiPanaikinti