Tai vienas iš mano papuliariausių šeštadienio pusryčių. Viskas paprasta ir labai skanu. Mėgstu taip paruoštą omletą (nors prancūzai nesutiks su manim, mat tai nėra tikras omletas), nes jis nereikalauja daug dėmesio/priežiūrios, o ir įdarą galima daryti kaskart vis skirtingą.
Paruošim laikas: apie 20 min.
Porcijų kiekis: dviems asmenims
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 4 valg. šaukštai pieno
- 2 skiltelės česnako
- 120 g Fetos sūrio
- 14 vyšninių pomidoriukų ar du maži pomidorai
- Vidutinė sauja gražgarsčių
- Sviesto (kepimo formelėms ištepti) bei druskos ir pipirų.
Orkaitę įkaitinti iki +170 temp.
Kiaušinius išplakti, sudėti pieną, smulkintą česnaką, per pusę supjaustytus pomidoriukus ir gražgarstes bei druką su pipirais, viską švelniai išmaišyti ir sudėti į kepimo formeles. Tada kubeliais supjaustytą fetos sūrį sudėti į kepimo formeles ir šiek tiek panardinti kiaušinio plakinyje, o tada pašauti į orkaitę ir kepti apie 15 min.
Dar galimi tokie omleto įdarų variantai:
- Špinatai, varškė, česnakas.
- Gražgarstės, kumpis, pomidorai.
- Svogūnai, šv. voveraitės.
- Raudonasis svogūnas, karštai rūkytos skumbrės filė gabaliukai.
- Gražgarstės, svogūnų laiškai, krapai, petražolės, špinatai ir šiek tiek grūdėtos varškės.
Man šie omleto įdarai patys nuostabiausi, Bon appetit! ;)
Jau kaip skaniai atrodo! :)Aš savaitgaliais taip kepu kiaušinienę, nes mažiausiai vargo, o labai labai skanu:)
AtsakytiPanaikintiIneta, ačiū! ;)
AtsakytiPanaikintiPuikus receptas žiemai, nes orkaitė namus prišildo, o karštyje gyvenant belieka tik tikrus omletus keptis su visokiais įdariukais :)
AtsakytiPanaikintimmmm skanumėlis, neatsisakyčiau! :) mano vyras savaitgaliais mane irgi lepindavo savo nuostabiai iškepta kiaušiniene su visokiais gėriais, bet dabar, gudruolis, vis prašo, kad iškepčiau kiaušinį batone, neva tai skaniausi pusryčiai. Gudrus tinginys :)
AtsakytiPanaikintiAsta, pritariu ;)
AtsakytiPanaikintiVilma, ko nepadarysi dėl mylimo vyro ;)
Ir aš orkaitę žiemą dažniau kuriu dėl jos pridėtinės vertės - šilumos :D o dar kvapai, mmm pasaka
AtsakytiPanaikintiGėrių gėris tokio tipo pusryčiai ;)išaus ir pas mane toks šeštadienis :)
AtsakytiPanaikintiTa šiluma tikrai naudinga, ypač spaudžiant -18 C temp. :)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, pabankyk vietoj pieno į omletą dėti grietinę :-)
AtsakytiPanaikintiPasisekė jūsų žmonai(jei ji yra:))atsikeli savaitgalį iš lovos, o ant stalo toks omletas:)
AtsakytiPanaikintiPasvajojau:DD
Dalia, įdomiai čia, reikės išbandyti, ačiū. ;)
AtsakytiPanaikintiSrove, man lb pasisekė, jog turiu tokią žmonikę, tad ir omletus smagu ruošti. :)
Dieviskai atrodantis omletas! As savaitgalius megstu siek tiek saldziau pradetis (su gausiu saukstu nutellos), bet pietums toki geri - mielai!
AtsakytiPanaikintip.s. o prancuzai visada su kuom nors nesutinka, pas juos juk skundimasis ir streikavimas, dvi megstamiausios sporto rusys! :)
Atrodo be galo gardu!! O kas tos gargzgarstes? Koks ju angliskas pavadinimas?
AtsakytiPanaikintiĮtariu, kad tai galėtų tapti ir mano mėgstamiausiais pusryčiais, nes mėgstu kiaušinius visomis formomis. :)
AtsakytiPanaikintiGražgarstės tai rukola..
AtsakytiPanaikintiNu va kaip gerai, o aš ryt vėl kažką panašaus gaminsiu ;)
AtsakytiPanaikintiNeveltui Paulius Jurkevicius savo knygoje juokes is musu kalbininku, "grazgarstes", kiek ilgai reik mastyt, kad toki sugalvot:)
AtsakytiPanaikintiKarole, nu jo, čia tam tikra dilema, kaip jas vadinti?? Aš kol tą žodį parašau, spėju tris kartus savo galvoje saugiklius perdegusius pakeisti ;)
AtsakytiPanaikintianglai sako rockets, ,matomai ju kalbininkai paprasciau ziuri i pasauli:)
AtsakytiPanaikintiNuspredžiau, jog vadinsiu tik rukola :)
Panaikintio kitus idarus irgi orkaitej kepti? :))
AtsakytiPanaikintiGerb. Anonime,
Panaikintitaip, visus įdarus galima kepti tiek orkaitėje, tiek ir keptuvėje.
Skanios dienos!
Labai skaniai atrodo. O žiūriu nesideda miltai, ar omletas nesukrenta? Ar gražiai išsiima iš formos?
AtsakytiPanaikinti