2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Vištienos filė skandinavišku stiliumi

Vis per krepšinį ir atostogas, nebūdavo kada parašyti, tad pagaliau grįžtu atgal prie savo apdulkėjusio stalo, apdulkėjusio štricho, nors pluksna spyriojasi, tačiau man ne motais ... ;) Bet per atostogas nuo maisto nesitraukiau, daug gaminau ir pyškindamas nuotraukas, kaupiau kolekciją Rugsėjui (oi kokie baisūs ir apdulkėję mano fotografavimo įgūdžiai). Gerai gerai, prie esmės! Kadangi patiekalas labai minimalaus stiliaus, todėl mano tekstas bus taip pat minimalus. O skonis, va čia jau nebegaliu būti minimalus, o tiksliau nemoku būti minimalus, kai reikia išsakyti, kaip tai yra skanu, nors pabandžius, tai būtų - paprasta, šviežia, skanu ir kartu tobula, tai va..     toliau toliau, tekstas dar nesibaigia ;) 



Paruošimo laikas: 25 min. 
Porcijų kiekis: 2

Ingredientai:
  • Kelios saujos šviežių ankštinių žirnelių iš močiutės daržo
  • Kelios saujos jaunų morkyčių iš daržo
  • Viena didelė vištienos krūtinėlė
  • Nedidelė sauja šv.krapų taip pat iš daržo
  • Aliejaus kepimui (naudojau Alyvuogių aliejų) bei druskos ir pipirų
Padažui  (padažas nėra privalomas):
  • Sauja šv. mėtų
  • Mažas indelis nat.jogurto
  • 1 - 2  skiltelės česnako
  • 1/2 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus (nebūtinai, jeigu mėgstate saldžiau, dėkite)
  • Didelis šaukštas alyvuogių aliejaus bei druskos su pipirais pagal skonį.
Vištienos filė nuplauti ir nusausinti pop.rankšluostėliu, tada paprieskoniuoti ir keptuvėje iškepti kartu su morkytėmis. Mano pastaba dėl vištienos: siūlau krūtinėlėje padaryti po kelias negilias įpjovas vertikaliai ir horizontaliai, taip ji greičiau ir tolygiai iškeps ir bus vis dar sultinga. Kepti įkaitintoje keptuvėje po 4 min iš abiejų pusių (jeig reikia, pakepkite dar šiek tiek), morkytės turi kepti šalia, šiek tiek apskrusti, kad būtų traškios, nes nesukepusios. 

Padažui paruošti siūlau naudoti bet kokį tuščią stiklainiuką, kaip indą, nes uždarius stiklainiuką, bus lengva suplakti padažą. Visus ingredientus susnulkinkite ir suplakite, atskirame indelyje įdėkite kelis šaukštus padažo be cukraus, o tada šiek tiek uždėkite rudojo cukraus, jeigu Jums skonis patiks, tuomet dėkite į cukrų į visą likusį padažą.

 Prie šio patiekalo tinka užsikąsti ruginės duonos plutele.. o  gal keletą apskrudintų bulvių "su marškinėliais" arba...

  tai kas Jums patinka, tad Bon appetit!

Kaip jau sakiau, padažas nėra privalomas, nors taip buvo skania, o vietoj žirnelių būtų galima naudoti jaunas šviežias pupas.

2 komentarai:

  1. Dėkui dėkui ;)

    Gal nuskambės keistai, tačiau šis patiekalas buvo gan gaivaus skonio :)

    AtsakytiPanaikinti