2011 m. liepos 16 d., šeštadienis

Šeštadienio anstyvi "Meksikietiški pusryčiai - 2" arba "Kiaušinių, čili, avokado ir kalendrų tango"

Šiandien netikėtai prabudau 7 valandą ryte, "O tu velnias!", - pagalvojau.. Gal eiti miegot, nors nesimiega, tad ką veikti? Hmmmm.... tad... truputį paskaitinėjęs užsigulėjusį gegužės mėnesio "Vyno žurnalas" numerį, pradėjo į galvą lįsti mintys apie vyną, o prie vyno, kokie tinkami patiekalai? Vos po akimirkos, žurnalas gulėjo laptop'o šėšėlyje ir aš jau ieškojau internete kažko neįprasto pusryčiams. Kelionė po blog' us ilgai netruko, nes akis užstrigo už meksikietiškų pusryčių recepto - "migos" . Prmą kartą ragavau omletą su avokadu ir kalendra, kuris maloniai pažadino, o čili pipirų tango, mano kūną tiesiog užkrovė visai dienai ;)

Nebijokit, aš tikrai Jūsų nesuvalgysiu! Heheheeeee....... :)

Paruošimo laikas: iš viso iki 20 min.
Porcijų kiekis: 2

Ingredientai:
  • Avokadas
  • Raudonoji paprika
  • Didelis svogūnas
  • Sauja šviežių kalendrų
  • 5 kiaušiniai
  • Čili pipiras
  •  Sauja bet kokio tarkuoto fermentinio sūrio
  • Kukurūzų tortilijos, nors velniai nematė, tiks ir skrudintas batonas arba kukurūzų čipsai ;)
  • Alyvuogių aliejaus kepimui bei druskos su pipirais 
...ir dar, vos nepamiršau, kavos puodelis!



Receptas paprastas ir greitas, o jo eigą pridedu žemiau :)


 1 - Sukapoti avokadą
2 -sukapoti papriką ir svogūną ir pakepinti alyvuogių aliejuje, o tada atvėsinti
3 - Išplakti kiaušinius su kalendra ir susmulkintais čili pipirais (galima naudoti ir kokį nors aštrų čili padažą)
4 - Svogūnus su paprikomis sudėti į išplaktus kiaušinius ir visą masę sudėti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi (pagardinti druska ir pipirais), kol keps, truputį pamaišyti
Po kelių akimirkų sudėti sutarkuotą sūrį (pas mane šaldytuve buvo tik Džiugo sūrio) ir traiškytas tortilijas arba kukurūzų čipsus (o aš pasitenkinau prancūziška bagete, tad irgi buvo labai skanu)
5 - Ant iškepto omleto sudėti kapotą avokadą ir Buen provecho! (gero apetito, kaip kad sako meksikiečiai!)


 Labai geras skonis, tikrai priverčia pasijusti nekasdieniškai, o tuo pačiu ir nuteikia pozityviai, tad.. 
.. Bon appetit!

P.S.: kadangi fotoaparato elementai jau beveik išsikrovė, todėl fotografavau betkaip, kad tik esmę užfiksuočiau, gaila, joj prasta kokybė gavosi

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą