2010 m. lapkričio 22 d., pirmadienis

Pasta a la mia :) arba Makaronai su ...

Po darbų dažnai norisi pasisotinti ir kojas ištiesus lovoje knygą pavartyti, tad šį kartą sotinomės užkeptais makaronais orkaitėje, viskas gaminasi greitai ir nesunkiai:


  • 250 g "Pene Rigate" rūšies makaronų;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 2 svogūnai (dėkite mažesnius, aš kitokių neturėjau :-p );
  • Skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse ( turėjau su baziliku);
  • 4 skiltelės česnako;
  • apie 120 g šaltai rūkyto kumpio;
  • 1 čili pipiras;
  • 60 g džiugo sūrio;
  • 130 g fermentinio sūrio (naudojau "Prussia");
  • Extra Virgin alyvuogių aliejaus, druska, pipirai bei raudonėlis.

Stengiuosi visada pasiruošti maistą, kad gaminantm nenukrypti nuo kurso ir laiko. Greitai užkaičiam puodą su vandeniu

Kol puodas verda, nustatau keptuvei vidutinę ugnį. Susmulkinu daržoves (svogūnus, morkas) ir į įkaitintą keptuvę šliūkšteliu extra virgin alyvuogių aliejaus, sudedu svogūnus, po 3 min, prie svogūnų, sudedu morkas ir pabarstau šviežiai grūsta druska ir bei šviežiai grūstais pipirais ( turiu tuos "malūnėlius", kuriais ir lepinu savo maistą - man taip skaniau ).  Sususmulkinu čili ir išleidžiu į keptuvę pas svogūnus ir morkas, ten dabar turėtų būti - macnu, aštru ir saldžiai sūru ...  Kokie jie pašėlę :)

Pakepinęs viską vos 8 minutes, tuoj pat dedu susmulkintus kumpio gabaliukus, ir po 5 - 6 minučių ateina pomidorų eilė. Tarp tų 5 - 6 minučių, kol neatėjo pomidorų eilė, pasūdau verdantį vandenį druska ir po minutės suberiu makaronus, šliūkšteliu šlakelį extra virgin alyvuogių aliejaus ir palieku virti  9 - 11 min. (Siūlau visada ragauti makaronus, o dėl alyvuogių aliejaus, aš tai darau prietaringai). Šį kartą dedu beveik išvirusius makaronus, nes kepant orkaitėje, jie dar troškinsis padaže, todėl neištiš, o bus kaip tik!

Vos sudėjus pomidorus, sumažinu ugnį, čia reikia būti budriam, nes pomidorai neturi sutižti, o česnakai negali prarasti savo magiško skonio ir aromato, todėl vos sudėjus pomidorus, česnaką ir raudonėlį, viską išmaišau ir   hmmmm...  kaip gražiai dera šios spalvos ir kvapai tarpusavyje. Palieku iki tol, kol makaronai bus paruošti.. o kol padažas ir makaronai verda/troškinasi, susitarkuoju sūrius.

Kai makaronai beveik išvirė, nupilu vandenį per kiaurasamtį, tačiau nelaukiu kol nuvarvės paskutinis lašas, nenoriu, jog makaronai būtų sausi (dėl to jie vėliau būna sulipę), todėl vos nupylus vandenį, drėgnus makaronus dedu į stiklinį indą, o ant jų užpilu padažą ir viską išmaišau.

Uždedu "Prussia" sūrį, ant jo sutarkuoju Džiugo sūrį, keli šlakeliai alyvuogių aliejaus ir raudonėlio štrichas. Kepu +175 C temperatūroje, 11 minučių.

 P.S.: nieko čia nekeisčiau, apart svogūnų kiekio. Aš jį gaminsiu ir gaminsiu :) oho, jau 00:35 val. Einu miegot :)

1 komentaras:

  1. Labai gražiai aprašyta... :) Šiandien būtinai gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti