2010 m. lapkričio 1 d., pirmadienis

Kiaulienos suktinukai su rudens daržovių apkepu bei traškiom šakninėm daržovėm

Šis patiekalas gaminamas trijais etapais, tačiau visi etapai eina vienu metu. Taigi, kad paruošti šį skanų patiekalą, jums reikės ( 4 porcijos) :

Kiaulienos suktinukai:
- Kiaulienos nugarinė 500 g,
- Rukolos lapai 100 g,
- Džiugo sūrio apie 80 g,
- Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus (extra virgin olive oil) 2 valg.šaukštai, ir atskirai kepimui,
- Provanso žolelės, druska ir pipirai.

Daržovių apkepas:
- Brokoliai 250 g,
- 4 bulvės,
- 3 kiaušiniai,
-  Pieno 100 g,
- 1 svogūnas,
- 2 česnako skiltelės,
- Druska, pipirai, raudonėliai ir aukšč.rūšies alyvuogių aliejaus (extra virgin olive oil).

Daržovės:
-  2 didelės šviežio (nevirto) burokėlio galvos apie 600 g,
-  Saliero šaknis apie 600 g.


Daržovių apkepas.
Į pilną vandens pasūdytą puodą įdedu brokolio galvutę, tam, kad pasirodytų pasislėpę maži gyventojai. Šį kartą nieko nebuvo, tačiau ateičiai žinokit, bet kokias daržoves, ypatingai lapines, įdėkit į pasūdytą vandenį ir palikit 10 minučių, ar rasit ką ar ne, patys pamatysite.
Sutarkuoju bulves, sudedu smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Kol brokolis valosi nuo svetimkūnių, į atskirą dubenėlį įmušu kiaušinius, greitai suplaku. Tuomet į kiaušinius įberiu druską, pipirus, raudonėlius ir supilu pieną, viską stipriai ranka suplaku, tačiau galite naudoti ir mikserį. Visą "omleto" masę supilu į sutarkuotas bulves. Taip pat sudedu smulkiai pjaustytus brokolius, viską gerai išmaišau ir sudedu į indą kepimui. Reikės pašauti į orkaitę apie 40 min, kepti 180 C (tačiau po pusvalandžio patikrinkite).

Taip atrodo apkepas, prieš pašaunant į orkaitę.

Burokėliai ir saliero šaknis. Kai apkepas pašautas, nulupu burokėlį ir saliero šaknį. Supjaustau piršto storio šiaudeliais. Jeigu dar labiau susmulkinsite, daržovės sutiš į vieną masę – mums to nereikia.  Kai iškeps ir pradėsite valgyti, tuomet ir suprasite, ką turėjau omenyje.  Įkaitinu keptuvę, įpilu aukšč.rūšies alyvuogių aliejaus ir po kelių akimirkų sudedu daržoves. Būtinai, kol kepa, įberkite druskos, nes burokėliai saldūs, o tai nėra labai gerai, ypatingai šiuo atveju. Kepkite iki kol gražiai apskrus, dažnai vartykite. Iškepę turi būti traškūs, tačiau ne žali. Na patys suprasite kada... Aš kepu virš 20 min. ant vidutinės ugnies, o likus 6 minutėms  pamažinu ugnį.


Kiaulienos suktinukai. Kol kepa burokėliai ir saliero šaknis, išmušu kiaulieną, lyg ruoštumėm mėsą karbonadams. Ištepu išmuštą kiaulieną aukšč. rūš.alyvuogių aliejumi, pabarstau druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Šį kartą turėjau tik kiaulienos, tačiau tiktų ir kita mėsa. Mėsos nemarinavau, tad visus ingridientus dėjau iš karto. Rukolos negailėkite, stipriai pirštais prispauskite prie mėsos, ant rukolos užtarkuokite Džiugo sūrio, tačiau tiktų ir netarkuotas. Atsargiai suvyniokite į suktinuką. Įkaitinu keptuvę, įpilu alyvuogių aliejaus. Kol kaista keptuvė, apvartau suktinukus džiuvėsėliuose ir patepu plaktu kiaušiniu. Kepant suktinukus vis apverčiu. Kepkite ant vidutinės ugnies. Nepamirškite pavartyti burokėlių ir saliero šaknies, kad nepridegtų.

 Kai viskas iškepė, dedam į lėkštes ir ... kur tas vynas???  :)

Man čia padažo jokio netrūko, kadangi vyno turėjau:) Bon appetit!


3 komentarai:

  1. Atrodo labai gurmanishkas patiekalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. to audroniciuke:

    Nieko sudėtingo, tiesiog vienu metu pasiruošk ir susipjaustyk visas daržoves, bei mėsą, ir pradėk ruošti tokia eiga, kokia ir surašiau, tad pamatysi jog truksi apie 40 min.

    Gal ir atrodo sudėtingai, tačiau kai pradedi daryti, azartas tik dar labiau apima, o dar jei pasigardžiuoji vyno taure, tuomet viskas liejasi kaip iš pypkės! ;)

    AtsakytiPanaikinti