2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Marokietiškos kuskuso ir baklažano salotos - mums jos labai labai

Pagaliau nutirpo sniegas. Žiema buvo velniškai ilga, o ir riebalų ant savęs prikaupiau, tad keičiu racioną. Su pabėgiojimais palei Nėrį pradėjau draugauti taip pat. Šią ir praeitą savaitę, vakarais valgom vien salotas. Tad pradedu nuo šio nerealaus patiekalo. Jis atrodo sunkus, nors iš tikro labai lengvas ir gaivus. Mes su žmona jas labai pamėgome, o gaminome jau ne kartą - labai rekomenduoju.


Paruošimo laikas: iki 25 min
Porcijų kiekis:

Ingredientai:
- 165 g kuskusko kruopų
- 1 baklažanas
-  2 dideli šalotai arba 1 vid. svogūnas
- Gera sauja petražolių
- 1/2 citrina
- 2 arb. š. kaparėlių
- 1 arb. š. malto kumino
- 1/2 arb. š. cinamono
- 1/2 arb. š. saldžios maltos paprikos
- 7 valg. šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
- Šv. čili (nebūtinai).

Baklažaną perpjauti per pusę ir  supjaustyti 5 mm griežinėliais, tada sudėti kuminą, maltą papriką bei cinamoną su druska ir pipirais, viską gerai išmaišyti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi (ten reikia 4 valg. š.). Kepti apie 8 min ant didesnės ugnies, o tada sumažinti iki vidutinės arba šiek tiek mažesnės ir kepinti dar apie 15 - 17 minučių.

Kol kepa baklažanai,  reikia griežinėliais supjaustyti šalotus arba svogūną ir apkepinti atskiroje keptuvėje (su 1 alyvuogių aliejaus š.), kepinti iki kol įgaus riešutų/gintaro spalvą, reikia, kad karamelizuotųsi, tada atidėti.

Į kuskuso kruopas sudėti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, druskos (labai nedaug, nes kaparėliai sūrūs), įspausti citrinos sulčių ir užpilti verdančiu vandeniu, kad aspemtų per 2 pirštus, sandariai apvynioti maistine plėvele, nors kartais ir uždėta lėkštutė tinka ;) palikti 10 minučių.

Į išbrinkusį kuskusą sudėti smulkiai supjaustytas petražoles,  nutarkuota citrinos žievelę, susmulkintus kaparėlius, čili pipirus, baklažanus bei šalotus arba svogūnus, viską gerai išmaišyti ir patiekti šiltas, nors ir šaltos nenusileidžia savo skoniu.

 Labai jau bon appetit! :)

9 komentarai:

  1. Labai gerai parašei, kad reikia pasidietinti...tuoj visus sunkius paltus nusimesime:) Bus išbandyta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Marokas dabar ant bangos :) aš irgi savaitgalį gaminau marokietišką kuskusą, tik su džiovintais abrikosais ir šildančiais prieskoniais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš į jas dar konservuotų avinžirnių įberiu :)
    tikrai skanios salotos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš čiliuko nepagailėjau, tai burna išdegė :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skaniai atrodo. :) Aš su kuskusu dar tokias darau: kuskusas+agurkai+pomidorai+juodosios alyvuogės+feta+petražolės+aliejus. Labai greita, gaivu ir skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. retai vadovaujuosi receptais "paraidžiui", bet šįkart nepatingėjau ir tikrai nepasigailėjau:)kvapnus, išraiškingo skonio patiekalas. Pietūs rytdienai pasiruošti. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kiek gerų rekomendacijų, patvirtinu, jas visas esu bandęs, ačiū! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Išbandžiau, super! Tik aš vietoje kaparėlių įmaišiau granatų sėklų - labai tiko. Čili pipiras labai vietoje.

    AtsakytiPanaikinti