2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Skumbrės užtepėlė arba kai pabosta omletai ir košės

Praeitą savaitgalį kažkas man pasidarė, stovėjau p.c. ir lyg žaibas trenkė per visą kūną - kaip užsimaniau rūkytos žuvies!! Iškarto nubėgau į žuvies skyrių, o prie kasų jau buvau su didžiule karštai rūkyta skumbre ir silkės pakeliu. Manoji ne itin nudžiugo šiuo pirkiniu. Kažkaip jos dabar ant žuvies netraukia, anaiptol, dabar jos favoritas yra manų košė. Matyt praktikuojasi prieš motinystę, o juk liko tik keli mėnesiai jau. :) Spėju, kai manoji virs košę vaikui, netikėtai aš ją suerzinsiu, vis pasiūlydamas kokių nors priedų į manų ar kitokią košytes.  O gal taip ir nebus. Kai viskas nauja, taip ir kyla visokiausių minčių (dažnai ir nesamoningų). 
Vėl lyriškai nukrypau.. Pusryčiams pasiruošiau žiauriai skanią užtepėlę.


Pagaminimo laikas: apie 10 min.
Porcijų kiekis: 3 - 4 

Ingredientai:
- Sauja kaparėlių (nebūtinai)
- 1/4 citrinos sulčių (nebūtinai)
- Keli stiebai salierų
- Apie 300 - 400 g skumbrės filė
- 1 valg. š. majonezo
- 2 valg. š. extra virgin alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų.


Salierus sukapoti kuo smulkiau, tada sudėti skumbrę, sukapotus kaparėlius, alyvuogių alieju, majonezą, citrinos sultis, prieskonius ir viską išmaišyti. Užtepti ant duonos/batono arba ištepti lavašą, susukti ir supjaustyti griežinėliais. Šiuo užkandžiu vaišinau savo geriausią draugą, sakė labai 
bon appetit! :) 

14 komentarų:

  1. Pasaka šitas užtepas :) bandau įtikint namiškius, kad reikia tokį dalyką valgyt pusryčiams, o ne įprastus sumuštinius :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bus išbandyta pakeitimui su J. Oliverio skumbrės užtepu su krienais:) Jūsų pasiūlytas turbūt bus dar gaivesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apsiseilėjau vien tuo minties apie tokią užtepėlę! Jau net jaučiu skonį - taip ir norisi mest darbą į šoną ir eiti pirkti rūkytos skumprės :)
    Užsisaugau, ens bandysiu būtiniausiai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. o kokio rūkymo skumbrė, šalto ar karšto?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikiu, jog šis naujas skonis, Jums labai patiks!

    Čia naudojau rūkytą skumbrę.

    Skanios dienos! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikas :) jei būtų noro pažaisti su mumis: http://vorastinkle.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html (jei ne, tai nieko baisaus) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hh, Mindaugai, gal geriau pažaisk pagal mano klausimus? :)))) http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mindaugai, kiek norinčių su tavimi pažaisti...žinok ir aš noriu. Kviečiu http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mindaugai, nuostabu!!!! O tinka paprasta skumbre rukyta is parduotuves? Nezinau kur gauti kitokios Anglijoje :[ ir dar, galbut jau girdejot apie blogu zaidima?.. As uztaginau jus :] http://missnak.blogspot.co.uk/2012/12/salad-and-game.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na čia tinka labiau karšto rūkymo, o ne šalto. :) Tikiuos patiks. :)
      Dėkingas dėl pakvietimo į žaidimą, užsuksiu artimiausiomis dienomis.

      Panaikinti
  10. Mackerel Anglijoje, kiekvienoje parduotuvėje yra, išbandyta:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. nu nežinau... man rūkyta skumbrė šiaip jau labai skani, bet kai sykį pabandžiau sumalti, tai nepatiko

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mindaugai, senokai nematau Tavo naujų patiekalų, bet vis tiek noriu pasveikinti su Šv.Kalėdomis ir palinkėti sulaukti nuostabiausios pasaulyje atžalos, bei nenustoti kepti virti ir kitaip gaminti, o tuo pačiu džiuginti ir mus, Tavo blogo skaitytojus:)


    AtsakytiPanaikinti