2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Knygos "Skonio žinynas" pristatymas

Man ši savaitė buvo labai įtempta (matosi, jog nei vieno įrašo bloge), su daug naujų įspūdžių (kai kurie įspūdžiai dar manęs laukia rytoj - plauksių į Baltijos jūrą menkių žvejoti), nors ji dar ir nesibaigė, bet jau sąžinė neleidžia ignoruoti savo blogo, todėl viską metu ir rašau..

Eglė (Žaidimų aikštelė) antradienį pakvietė į renginį, apie kurį nieko nežinojau, o kvietime buvo paminėta, tik tai, jog manęs laukia staigmena :) Pamaniau, visai intriguoja, nors turėjau nuojautą, jog bus koks nors pristatymas ar kažkas panašaus. :p Taip taip, buvau "šiek tiek" teisus, bet visiškai nenutuokiau, kas per publika ten susirings, o man tai buvo didžiulis siurprizas: tarp žinomų Lietuvos žmonių - daininkų, dizainerių, artistų ir SVARBIAUSIA blogger'ių. Žodžiu, tą vakarą išvydau ne tik puikios knygos pristatymą - Niki Segnit "Skonio žinynas"  - išleido knygynas "Vaga" kartu su "Vilkyškių pienine" - drąsiai jiems paplojau už drąsą, išleidžiant ne pop'sinę kulinarijos knygą, beje, pasirodo, jog Eglė yra pagrindinė šios knygos vertėja - tikra šaunuolė, kaip Tu viską spėji, Egle? :)  Šią knygą rekomenduočiau kiekvienam, kuris pradeda gaminti, kadangi jis padės patirti kuo mažiau klaidų eksperimentuojant virtuvėje, o labiausiai mane įtikino tai, jog ši knyga buvo parašyta, remdamasi daugybę kulinarinių knygų ir šaltinių! Greitu metu, planuoju ją įsigyti!


Pristatymas buvo šaunus, labai originalus (nors būsiu atviras, tikėjau daug kitčo ir visokių nesamonių - todė to negavęs, pasidžiaugiau, jog Lietuvoje žmonės sugeba sukurpti profesionalius pristatymus), o Alfo ir Martyno (Virtuvės mitų griovėjai) paruošti užkandžiai įtikino, jog ši knyga ne iš kelmo spirta. Ragavome: mocarelos sūriu įdarytas pomidorų džemas su citrininiu čiobreliu bei cinamonu (jis buvo sušaldytas ir toks sustingęs, žodž, naujiena mano liežuviui), žiedinių kopūstų kremas su šukutėmis, trumų aliejumi ir alyvuogių dribsniais buvo nelabai ypatingo skonio (dar viena naujiena mano liežuviui). Matyt dėl to, jog man nepatinka itališki trumai, o gal man kažko trūko iki skonio išbaigtumo, tačiau tai yra mano nuomonė, kuriai pritarė Beata, o Renatai ir Jurgai labai patiko.  ;)
Man šis vakaras buvo dar ypatingas tuo, jog pagaliau susipažinau su kai kuriomis blogger'ėmis, tai Egle, Renata, Jurga ir Beata. Gera sutikti žmones, kurie lygiai taip pat žiūri į maistą, kurie susiduria su panašiomis bėdomis ruošiant maistą, na ir žinoma maisto fotografavimas, bei nemaža dalis dar kitų dalykų. Padedant vynui, užsimezgęs blogger'ių pokalbis, taip įsibėgėjo, jog nepajautėme, kaip vakaras pasibaigė, tikiuos neužilgo vėl kur nors susibėgsim, o gal ir kokį party padarysim? ;) 
 
P.S.: Gaila, kad už reklamą nemoka.. Na svarbiausia, kad tauta šviestųsi kulinariniu požiūriu, kam gi tie pinigai ?  :)   (oi kaip čia man išsprūdo.. heheheheeee)

2 komentarai:

  1. super vakarelis, gaila, kad manes ten nebuvo... knygos ir as noreciau... reiks seniui laiska rasyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neringa, tikrai būtų šaunu pasimatyti/susipažinti per tokį vakarėlį ;)
    Aš tai bijau, jog Kalėdų nesulauksiu, kad tą knygą gauti .. B-)

    AtsakytiPanaikinti