2011 m. spalio 4 d., antradienis

Unikalus penktadienis su Latvijos geriausių šefų maistu ...

Penktadienį buvau mokymuose Rygoje, diena praėjo labai įdomiai, o vakare restorane "3 pavaru restorans" (pagal vertima lyg ir 3 virėjų restoranas) - vakarienės metas .. Net nežinojau, kad mums valgį ruoš vienas geriausių Latvijos šefų - Martins Sirmais. Čia daug neprikalbėsi, kaip sakoma, kai kada vaizdas pasako daugiau, nei žodžiai, tad pridedu nuotraukas, kurias dariau per savo mobilų telefoną. Esminį vaizdą pamatysite, tik kai kurios nuotraukos šiek tiek nekokios, nes aš tą vakarą ėjau ne fotogrofuoti, o vakaroti! ;) 

Vienas geriausių Latvijos šefų - Martins Sirmais 

Vienas iš Švedijos nacionalinių valgių - sūdyta lašiša su rugine duona, žemės riešutais ir  medumi. Neįprastai, tačiau labai skanu! ;)
Ledai gaminti su azotu.. man tai buvo nauja  :) 



Įvairiausi užkandžiai ... orginalus ir paprastas pateikimas ..

Prikepta itališkos duonos fokačia ir pomidoriukai, o ten toliau ir  Kalamata alyvuogės.. mmm.. vynas  džiaugėsi turėdamas tokią nuostabią kompaniją mano skrandyje :) heheheeeeeee


Kiek mano blaivi galva pamena, tai buvo "namie užtaisytas" romas su rozmarinu, šv.apelsino žievelėmis ir cinamono lazdele - skanu .. ;p


2 komentarai:

  1. Na man tos plytos, akemnys, pataškymai čia bei ten ne ypač, pažiūrėti gražu idomu, o ar malonu valgyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maisto Diletante,
    na čia kiekvieno asmeninis skonis - patinka ar ne? Bet patikėk, skambanti muzika, atmosfera, geras vynas ir kompanija - viskas dera, be to, stalo serviravime dominavo minimalizmas, o pataškymai šian bei ten, kaip tik sujaukė nusistovėjusius stalo serviravimo stereotipus ir labiau priminė namų aplinką ... man nuo "butaforijos" jau nekyla noras eiti ir valgyti restoranuose, kažkaip norisi natūralumo ir kažko neįprastai kasdieniško.. :)

    AtsakytiPanaikinti