2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Dėmesio: SKELBIMAS -> ieškau "senovinės" rusiškos vaflinės..

Kai ėjau į pirmą klasę, mamos draugė S., iš pirmo aukšto, atnešdavo tą pajuodusią rusišką vaflinę, kuri kepdavo nuostabiausius vaflius, kokių dabar nebetenka ragauti. Turiu keletą apdulkėjusių vaflių receptukų, tad nesinorėtų, kad jie į pelenus pavirstų, todėl išnaudodamas šį informacinį kanalą, skaitytojau, noriu paklausti,: kas parduotų man tą rusišką valfinę?

26 komentarai:

  1. Nezinau kuriam Lietuvos kampely gyveni, bet baltarusu turguos kiek girdejau galima visu situ gerybiu dar rasti ;) SEkmes !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele, gyvenu Vilniuje. Siūlai dėl vaflinės išsiimti vizą iš Baltarusijos ambasados ir lėkti ten? Gal tikrai pasiaukojančiai atrodytų, tokį kelią sukarti? Dar šiek tiek palūkėsiu, gal atsiras, kas turės Lietuvoje? :)

    Ačiū už patarimą! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nea, nesiulau lekti ten. Kiek zinau ju daug ir pas mus atvaziuoja :) Drsukininkuos, Kalvarijoj tai tikrai zinau o kitur manau reiktu klausineti ;) O Gariunai gyvuoja isvis dar? Gal ten paieskoti...kai 100 metu nebuvus jokiam turguj, tai tik mastau garsiai ir tersiu tavo bloga :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O senienų turgelyje nebandei ieškoti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mindaugai, rinkis kokią tik nori. ;)
    http://seija-keptuves.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, neterši mano blogo, dėkui už patikslintą informaciją ;) Vakar buvau Kalvarijų turguje, tai ten nieko nemačiau :/ O į Gariūnus tikrai reikės palėkti, kaip mano buvęs vadovas sako, reikia į Gariūnus karts nuo karto nulėkti - socializuotis ;)

    S., tikrai nežinau kur yra toks turgus???? :/

    Vilma, o ar turi iš ten nors vieną keptuvę, ar ji gerai kepa?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Klaipedoje prie seno turgaus yra tokia tarybine parduotuvele - kuri vadinasi "buitines prekes" berods ar kas - ir ten privezta pilna tokiu dalyku is baltarusijos ir pan. Pati tokia pirkau vienam zmoguo dovanu i Vokietija. Kaina 8o Lt (ar 70Lt). Naujos vaflines, visokiu formu - voveres, vafliai, grybukai, tarkos...na zodziu ko tik nori...is senu laiku. sunkios metalines vaflines.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškas, dėkui už gerą info, ryt pasuksiu kolegai iš Klaipėdos ir paprašysiu jo pagalbos! ;) O kokia kaina nedidelė, woohhoooooooooooooooo! :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš turiu skeppshult keptaus vaflinę - ji tobula. Baltarusiško tipo turi tėvai - kepa normaliai. Konkrečiai iš to puslapio nesu pirkusi, bet, manau, jos tokios pat, kokias turguose pardavinėja.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nėra už ką, kad tik "mačytų". ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na jau visi tersia Tavo bloga :)))), tai ir as paklausiu :) gal kas zino kur gaut keptuve daniskom spurgoms - æbleskiver? va tokia http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%86bleskiver

    AtsakytiPanaikinti
  12. Viktorai, man atrodė, jog aš uždaviau pakankamai sunkią mįslę, bet atsakymų gavau ir ne vieną :) na o tu su savo mįsle, tikrai mane pranokai, nors manau, tikrai tau kas nors padės! ;) Gaila, tačiau apie tokią keptuvę niekad nesu girdėjęs :/ Gal kiti žinos ką nors?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Viktorai, as irgi tokios ieskau. Man net Danijoj neranda :DD

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aš žinau kur galima naują vaflinę nusipirkti! Pati neseniai pirkau iš ten ukrainietišką koldūninę, tai likau labai patenkinta pirkiniu ir mačiau, kad ten dar visokiausių gėrybių galima rasti. Štai nuoroda: http://seija-keptuves.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  15. Laura, dėkui, jau prieš tai Vilma pranešė apie šią svetainę! ;)

    Viktorai, ar bandei Ebay ar Amazon.com?

    AtsakytiPanaikinti
  16. as radau tai tik amerikoj, ten net specialiu misiniu jie turi, bet atsiuntimas kainuoja tiek, kad keptuves nebesinori... :( tikslaiu norisi, bet pasto islaidos gaunasi dvigubai didesnes nei keptuves... Buvau nesenai Danijoj, bet aisku buvo visai is galvos iskritus ta keptuve :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. amazone ir ebay nieko nebuvo, ar jei buvo tai nesiuncia...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ar elektrinės ar "keptuvinės" vaflinės ieškai? Aš va vis ieškau špižinės 19 amžiaus vaflinės (aliuminių indų nenaudoju). Jų būna antikvariatuose, tik reik lakstyti ir ieškoti; arba e-bay aukcione, bet ten neaišku kokia bus kokybė. Labai norisi pradžioje pačiupinėt. Paieškos žodžiai: "Antique Cast Iron Waffle Maker". Špižiniai indai tik brangsta, juos netgi testamentu jau perrašo palikuonims. Taigi, toks pirkinys ne vieną kartą išmaitintų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Segebute, apie "keptuvinę" vaflinę nesvarsčiau, labiau galvojau apie elektrinę :)

    "Špižiniai indai tik brangsta, juos netgi testamentu jau perrašo palikuonims." - čia man visiškai įdomi naujiena :) Per ebay tikrai nepirksiu,labiau noriu irgi patikrinti ar veikia ir ar čia būtent ta vaflinė?!

    Beje, įdomu, kaip atrodo ta vaflinė, kurios ieškai?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Pvz. čia aprašyta ir nuotraukoje parodyta 1910 metų vaflinė: http://www.cowichanbaycurrent.ca/2011/07/24/waffles-at-one/
    Aš norėčiau tokios panašios, lyg iš 2 keptuvių sudėtos, su medinėm rankenom, kad nebūtų aprūdijusi, gerai priglundančios abi dalys, be įskilimų. Aš nelabai nepasitikiu e-bay, norėčiau daiktą pamatyti ir rankose palaikyti, prieš perkant.
    Nauji kokybiški špižiniai indai kainuoja $100-200 ir daugiau (Le Creuset, Mario Batali, Staub), auksiniąi žiedai kainuoja pigiau. Antikvariniai, geros būklės - gali kainuoti dar daugiau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Čia e-bay parduodama vaflinė 1880 metų: http://compare.ebay.com/like/380374700933?var=lv&ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar&_lwgsi=y
    Kainuoja $125, plius siuntimas kainuos apie $20, bet ji su nulūžusiom rankenom ir aprūdijusi viduj :(

    AtsakytiPanaikinti
  22. Viktorai aš neperseniausiai užsimušdama ieškojau daniškš spurgyčių keptuvės LT... be šansų... kažkada jomisprekiavo topshop'as kiek žinau ;) o pati tasisiunčiau iš Danijos. Dar labai panašios yra japonų tik ten mažesnio skersmens. vadinasi : "Takoyaki" (angl.k. būtų: "Octopus Balls" ) ;) šiaip tai iš ties įdomus dalykas, labai norėčiau tokią įsigyti... :D

    Irma (IRRI style)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Mindaugai, aš vaflinę skolinuosi iš draugo, bet kiek pati gundžiausi, tai patraukliausai atrodo čia : http://seija-keptuves.blogspot.com/2011/02/senovine-rusiska-elektrine-vafline.html
    Tokia pati, kaip skolinuosi. Beje, turiu fantastišką (nerealiai!!!) gerą receptą vaflių-paveldėjau iš tetulės anam amžiuj gyvenusios. Toks senoviškas, pilnas geriausių produktų ir verčiantis kimšt vaflius iki numirimo :D Paieškot to recepto? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as ir noreciau to receptuko, jei nesunku imeskit i jamster@inbox.lt labai butu tukstantis aciu;)

      Panaikinti
  24. Aiste, tikrai būčiau dėkingas už autentišką receptą ;) Dėkui už nuorodą! :)

    AtsakytiPanaikinti