2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Burokėlių salotos su keptu ožkos sūriu

Prieš kelias savaites bendradarbis K., o tiksliau jo žmona A., pakuždėjo nevirtų burokėlių su gražgarstėmis ir keptu ožkos sūriu receptą. Buvo neįprasta vien tai, jog į salotas, kaip pagrindinis ingredientas, įėjo žali burokėliai, tačiau galutinis rezulatas labai nustebino, todėl vakar, dar kartą, jų pasigaminom! Visiems labai rekomenduoju šias salotas, jos nustebins ne tik savo paprastumu, o ir skonių įvairove: burokėliai saldžiarūgščiai, gražgarstės įneša šiek tiek sodrumo, o keptas ožkos sūris suteikia to švelnaus skalsumo, ko pabaigoje - gauname unikalų skonį! Beje, jos yra labai sočios, todėl mums duonos neprireikė visai.



Paruošimo laikas: 30 min.
Porcijų kiekis: 2

Ingredientai:
  • 3 vidutiniai nevirti burokėliai (vienas burokėlis telpa į saują)
  • 2 saujos gražgarsčių salotų lapų
  • 1 ožkos sūris
  • 1 didelis apelsinas
  • 1 arba 2  nedideli mėlynieji svogūnai (pagal skonį)
  • 3 valg. šaukštai balzamiko acto( geriau būtų Balsamico di Modena rūšis)
  • Šviežiai grūsti druska ir pipirai bei keli šlakeliai aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus ( naudokite geriausią aliejų, kokį tik galite sau leisti )
  • 1 obuolys (nebūtinai)
  • Šiek tiek graikiškų riešutų (nebūtinai)
Plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlis ir svogūnus sudėti į indą, ant jų išspausti visas sultis iš apelsino, supilti balzamiko actą, druską ir pipirus - viską smagiai išmašyti ir palikti marinuotis 20 min. Marinuotus burokėlius sudėti į lėkštes, ant viršaus salotų lapus, tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje pakepinti sūrį iš abiejų pusių ( apie 3 - 4 minutes), ant sūrio turi užsidėti vos parudavusi plutelė ir iškarto dėti ant salotų. Labai tinka raudonas vynas, bon appetit!




P.S.: Pridedu ožkos sūrio nuotrauką (fotkinau parduotuvėje su mob.) 


10 komentarų:

  1. Puikus receptas!! Burokeliai ir ozkos suris - tobulas derinys. Pazadu isbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, malonu, jog Tau patiko! ;) Išbandyk išbandyk! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man nevirti burokėliai morkas primena :) todėl labai stebiuosi, kad kažkas stebisi jog juos nevirtus galima vartoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, aš irg iš prqdžių stebėjausi, tačiau paragęs, supratau, jog tik išankstinės nuostatos mane ribojo nuo šio patiekalo, todėl kaip sakė Anthony Bourdain - "viską ragausiu ir valgysiu, kad tik atrasti kažką naujo!" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mindaugai, patark, koki butent pirkti ozkos suri?:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas, ryt lėksiu į parduotuvę, tad vietoj ir nufotkinsiu, šiaip apsipirkinėju Minsko IKI, žodž, kai tik bus nuotrauka, iškarto įdėsiu! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas, nuotrauka jau patalpinta, informuok, koks buvo skonis ir kaip patiko salotos?

    Bon appetit! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mindaugai, žaviuosi jūsų neįprastais ir turtingais receptais :) Šitų Tavo pasiūlytų salotų recepto pagrindu, truputį pamodeliavusi pagal save, pasigaminau nuostabią vakarienę! (Šįvakar kartosiu, nes dar liko burokėlių ir sūrio :)). Tiesa, labai gaila, kad parduotuvėj tuo metu nebuvo žalių burokėlių (apskritai Lietuvos parduotuvėse, ne turguose, jų žalių būna?) - tai naudojau virtus. Kita smulki variacija - pirkau plonesnį ritinėliais pakuotą ožkos sūrį, tai jis man labai greit sukepė ir turbūt perkepė, taigi spėju ne taip ryškiai atsiskleidė šiose salotose turėjęs pasijusti turtingas sūrio skonis. Ir gražgarčių grynų negavau, tai naudojau salotų mišinį. Ir patiekdama, pirma klojau salotas, tik tada burokėlius. Ir vis dėlto užkandau skrebučiu - labai išalkusi buvau :)) Ech, ar ne per daug nukrypimų :) Bet kada turėsiu galimybę, būtinai išbandysiu Tavo originalų receptą. Šiaip ar taip ačiū už įkvėpimą! ;) P.S. mano vakarienės nuotrauka čia - http://gyvenusumeile.wordpress.com

    AtsakytiPanaikinti
  9. Viktorija,nespėjau perskaityt pačiosios komentarą, o jau žandai ir kakta įgavo spanguolių spalvą :D
    Man yra labai labai malonu, tokiam komplimentui, net galvą nuleidžiu ;)
    Esi labai kūrybinga, kadangi iš mano recepto, padarei visiškai naują receptą - šaunolė.

    Keista, tačiau žalių burokėlių, prie bulvių ir svogūnų, parduotuvėje tiek daug, kad tikrai iki Kalėdų visiems turėtų užtekti ;)

    Žinau, kokį sūrį naudojai, kaip tik norėjau parašyti, kad jis netinka kepimui, sorry, kad tik dabar apie tai informuoju, nors Tu tai žinai, dar geriau už mane ;)

    Kitą kartą, vietoj gražgarsčių, pabandyk naudoti šv.špinatus, jie labai tinka ;)
    Tikiu, jog skrebutis tikrai čia tiko. O dėl nukrypimų, tai tikrai viskas yra gerai, žiūrėk, koks Tau šaunus, naujas patiekalas gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man patiko ir buvo skanu, tikrai :) Jei tokios visos vakarienės būtų...ir jei tokias salotas galėtum gauti kiekvienam restorane...:)) Prajuokinai su tuo sūriu :) Dabar tik dar labiau noriu išbandyt taip, kaip turi būti. O patarimas dėl špinatų tikrai negirdėtas, ačiū Tau!

    AtsakytiPanaikinti