Prieš kelias savaites bendradarbis K., o tiksliau jo žmona A., pakuždėjo nevirtų burokėlių su gražgarstėmis ir keptu ožkos sūriu receptą. Buvo neįprasta vien tai, jog į salotas, kaip pagrindinis ingredientas, įėjo žali burokėliai, tačiau galutinis rezulatas labai nustebino, todėl vakar, dar kartą, jų pasigaminom! Visiems labai rekomenduoju šias salotas, jos nustebins ne tik savo paprastumu, o ir skonių įvairove: burokėliai saldžiarūgščiai, gražgarstės įneša šiek tiek sodrumo, o keptas ožkos sūris suteikia to švelnaus skalsumo, ko pabaigoje - gauname unikalų skonį! Beje, jos yra labai sočios, todėl mums duonos neprireikė visai.
Paruošimo laikas: 30 min.
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
- 3 vidutiniai nevirti burokėliai (vienas burokėlis telpa į saują)
- 2 saujos gražgarsčių salotų lapų
- 1 ožkos sūris
- 1 didelis apelsinas
- 1 arba 2 nedideli mėlynieji svogūnai (pagal skonį)
- 3 valg. šaukštai balzamiko acto( geriau būtų Balsamico di Modena rūšis)
- Šviežiai grūsti druska ir pipirai bei keli šlakeliai aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus ( naudokite geriausią aliejų, kokį tik galite sau leisti )
- 1 obuolys (nebūtinai)
- Šiek tiek graikiškų riešutų (nebūtinai)
Plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlis ir svogūnus sudėti į indą, ant jų išspausti visas sultis iš apelsino, supilti balzamiko actą, druską ir pipirus - viską smagiai išmašyti ir palikti marinuotis 20 min. Marinuotus burokėlius sudėti į lėkštes, ant viršaus salotų lapus, tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje pakepinti sūrį iš abiejų pusių ( apie 3 - 4 minutes), ant sūrio turi užsidėti vos parudavusi plutelė ir iškarto dėti ant salotų. Labai tinka raudonas vynas, bon appetit!
P.S.: Pridedu ožkos sūrio nuotrauką (fotkinau parduotuvėje su mob.)