2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Dienos pietūs (darbe) - 3

Avinžirnių salotos su vištiena ir fetos sūriu.

Vis iš inercijos pradėjau šiek tiek daugiau vakarais virtuvėje užtrukti, ruošiant pietus, rytojui į darbą įsidėt. Šios avinžirnių salotos yra itin sočios, jos labai praverstų bet kokioj ilgoj kelionėj, nes jų tiek nedaug suvalgai, o jauties baisiai sotus, be to, jos yra labai sveikos! Dovanokit dėl mano nuotraukų pateikimo, jog vis gaunasi, jog pietų dėžutę nufotografuoju rytais, kai sumaišau visus ingredientus. Taip pat tikiuosi, jog ta juoda dėžutė Jūsų nenervina ;) Ji labai gera, pati ta, nieko per ją nesimato, todėl kolegos nenužiūri niekada ;) 

Ingredientai:
  • Nedidelė sauja dž.avinžirnių
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 80 g sūrio Feta ar pan.
  • 1/2 vištienos krūtinėlės
  • Didelė sauja porų
  • Šiek tiek šv.čili pipiro (nebūtinai)
  • Keli valg. šaukštai daigintų pupelių/žirnių (nebūtinai)
  • Skiltelė česnako
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus (geriausio, kokį tik galite sau leisti), druskos ir šv. grūstų pipirų
Avinžirnius pamirkyti per dieną (aš išeinant į darbą, juos užmerkiu, o vakare išverdu) ir išvirti ( apie 40 min.), nusausinti ir atidėti į šoną. Porus, česnako skiltelę su čili pipiru smulkiai supjaustyti ir šiek tiek pakepinti (vis 2 min.) keptuvėje, viską atidėti į atskirą lėkštę. Vištienos krūtinėlėje padaryti įpjovas ir kepti po 3 - 5 minutes iš abiejų pusių, kai iškeps, supjaustyti kubeliais. Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjaustyti. Visus ingredientus sumaišyti, paprieskoniuoti ir įmaišyti alyvuogių aliejų. Kadangi šios salotos yra labai sočios, todėl man prie jų duonos nereikėjo. Bon appetit!



5 komentarai:

  1. Atsiminiau, tas parduotuvines kur su avinzirniais ir parukytom desrelem ir suriu :D velnias, skanus tie avinzirniai, bet vat niekad namie nesu su jais gaminus nieko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Živile, avinžirniams reikia tik 2 veiskmų: 1) Užmerkti per naktį ar ryte išeinant į darbą; 2) Įdėti į verdantį puodą ir virti apie 40 min. O tada dedi kur nori ir valgai! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O sriubytės pietums nesinori? :)

    Salotų receptas superinis, darysiu būtinai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na darbe nelabai yra kur pasišildyti, o mikrobangėje šildytas maistas man nepatinka, nes toks guminis pasidaro .. :p

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tik vištiena tai tikrai yra nesveika, nebent 100% ekologiška.

    AtsakytiPanaikinti