Dienos pietūs - kartais tai skamba kaip retorinis klausimas, o kartais jis tiesiog nervina, nes jau pabodo "X" kavinė, kadangi joje maistas kartojasi du metai, kitoje vis gauni siurprizą į lėkštę, o dar kitoje pamačius patiekalų kainas, plaukai piestu stojasi! :/ Gyvenimas verčia daryti išvadas, nes tas maistas, kurį gaunu kavinėse, manęs nebetenkina (o ir nauja krizė jau beldžiasi į duris), todėl nutariau gamintis rytojaus dienos pietus namie ir neštis į darbą. Kaip gerai, kiek daug išvengiu papildomų "grūzinančių" kolegų klausimų: "kur pietausi?", "gal paveši?", "o kiek ten pietūs?", "kas pietums?". Taip pat susitaupo bereikalingi važinėjimai ir arbatpinigiai - vadininkite mane gobšuoliu ar kaip tik norite, sakau teigiamas puses - bent jau dabar matau daugiau pliusų nei minusų. O užbėgant "atmazui", jog "nėra kada vakare pasiruošti maisto rytojui" ar "nesugalvoju ką čia pasigaminus" - nagi, tik reikia daugiau pastangų/fantazijos įdėti ir viskas - "vuoliaaa"! ;)
Nuo šiol dalinsiuos savo dienos pietumis, o receptai yra lengvi ir greitai pagaminami bei pigūs! Štai pirmasis bandymas: Lavašo suktinukai su špinatais, kumpiu bei varškės sūreliu.
Ingredientai:
Lavašas8 griežinėliai bet kokio kumpio
10 šaldytų špinatų kubelių (galima ir šviežių špinatų, tik jų reikėtų kokio 300 g)
1 pakelis varškės sūrelio (galima ir lydyto sūrelio)
Druskos, pipirų ir čiobrelių.
Lavašą ištepti sūreliu, ant sūrelio sudėti išvirtus/šviežius špinatus, supjaustytus kubeliais kumpį bei prieskonius. Lavašą suvynioti į vyniotinio formą, palikti porai valandų, kad sustingtų, o tada supjaustyti griežinėliais ir bon appetit! ;) Beje, čia galima pridėti visko, ko širdis geidžia!
Oi lavašas visada gelbsti, kai reikia greitai ir skaniai, ir sau ir svečiams. Dažniausiai naudoju Santa Marios tortilijas.
AtsakytiPanaikintiGerai kai yra kas gelbsti! ;)
AtsakytiPanaikintimmmm.... skaniai skamba, su spinatais lavasa dar nebandzius, bet visad darau su kumpiu arba lasisa, nim :P
AtsakytiPanaikintiNeringa, man jau pabodo vien su kumpiu ir lašiša, nors kai iš pradžių, jie man labai patiko, o vėliau pradėjau improvizuoti su žaliasom, tad špinatai ir rucola atveria naujas galimybes ;) Džiaugiuos, jog patiko! :)
AtsakytiPanaikinti