2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Dienos pietūs (darbe) - 1


 Dienos pietūs - kartais tai skamba kaip retorinis klausimas, o kartais jis tiesiog nervina, nes jau pabodo "X" kavinė, kadangi joje maistas kartojasi du metai, kitoje vis gauni siurprizą į lėkštę, o dar kitoje pamačius patiekalų kainas, plaukai piestu stojasi! :/ Gyvenimas verčia daryti išvadas, nes tas maistas, kurį gaunu kavinėse, manęs nebetenkina (o ir nauja krizė jau beldžiasi į duris), todėl nutariau gamintis rytojaus dienos pietus namie ir neštis į darbą. Kaip gerai, kiek daug išvengiu papildomų "grūzinančių" kolegų klausimų: "kur pietausi?", "gal paveši?", "o kiek ten pietūs?", "kas pietums?". Taip pat susitaupo bereikalingi važinėjimai ir arbatpinigiai - vadininkite mane gobšuoliu ar kaip tik norite, sakau teigiamas puses - bent jau dabar matau daugiau pliusų nei minusų. O užbėgant "atmazui", jog "nėra kada vakare pasiruošti maisto rytojui" ar "nesugalvoju ką čia pasigaminus" - nagi, tik reikia daugiau pastangų/fantazijos įdėti ir viskas - "vuoliaaa"! ;) 

Nuo šiol dalinsiuos savo dienos pietumis, o receptai yra lengvi ir greitai pagaminami bei pigūs! Štai pirmasis bandymas: Lavašo suktinukai su špinatais, kumpiu bei varškės sūreliu.

Ingredientai:
Lavašas8 griežinėliai bet kokio kumpio
10 šaldytų špinatų kubelių (galima ir šviežių špinatų, tik jų reikėtų kokio 300 g)
1 pakelis varškės sūrelio (galima ir lydyto sūrelio)
Druskos, pipirų ir čiobrelių.

 Lavašą ištepti sūreliu, ant sūrelio sudėti išvirtus/šviežius špinatus, supjaustytus kubeliais kumpį bei prieskonius. Lavašą suvynioti į vyniotinio formą, palikti porai valandų, kad sustingtų, o tada supjaustyti griežinėliais ir bon appetit! ;) Beje, čia galima pridėti visko, ko širdis geidžia!


4 komentarai:

  1. Oi lavašas visada gelbsti, kai reikia greitai ir skaniai, ir sau ir svečiams. Dažniausiai naudoju Santa Marios tortilijas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmmm.... skaniai skamba, su spinatais lavasa dar nebandzius, bet visad darau su kumpiu arba lasisa, nim :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neringa, man jau pabodo vien su kumpiu ir lašiša, nors kai iš pradžių, jie man labai patiko, o vėliau pradėjau improvizuoti su žaliasom, tad špinatai ir rucola atveria naujas galimybes ;) Džiaugiuos, jog patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti