2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Dienos pietūs (darbe) - 2

Šį kartą pasidalinsiu itin paprastu, pigiu, labai greitu ir labai skaniu patiekalu, kuris gali būti kaip pagrindinis, na o jei naudosite kaip garnyrą, tuomet patiekalui, tai suteiks įspūdingesnį skonį (jau išbandyta)! Tai grikiai su mėlynojo pelėsio sūriu ir gražgarsčių salotomis. Dažniausiai jį naudoju kaip atsarginį planą, t.y. kadangi jam pagaminti nereikia beveik jokio dėmesio, todėl jį laikau kaip kokį apsidraudimą ;) Jis taip pat turėtų labai tikti vegetarams, kadangi jame nėra jokios mėsos. 

Paruošimo laikas: 13 - 15 min.
Porcijų kiekis: 1 asmeniui

Ingredientai: 
  • 80 g nevirtų grikių
  • Sauja gražgarsčių salotų
  • 50 - 70 g mėlynojo pelėsio sūrio (Blue rūšies)
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai (nebūtinai!)
  • 1 valg.šaukštas extra virgin alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų
 Grikius išvirti (apie 15 min), nusausinti ir sudėti į pietų dėžutę, o ant karštų grikių sudėti kubeliais supjaustytą sūrį, salotas, alvuogių aliejų, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišyti ir marš į darbą. Kartais darbe pasišildau, o kartais tiesiog šaltą valgau, nes man taip patinka. Jau buvau minėjęs, jog grikiai paruošti šitokiu būdu, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, kaip pvz.: kepenėlės, vištienos filė ar net žuvies filė. Bon appetit!

 P.S.:  Beje, dar būtų galima pridėti saulėje džiovintų pomidorų, šį kartą jų neturėjau, tačiau aš juos taip pat naudoju. Man labai patinka tas pelėsinio sūrio poskonis, kadangi grikiai yra švelnaus skonio, todėl jis suteikia sodrumo natą, o gražgarstės įneša tam tikro šviežumo - rekomenduoju! ;)

2 komentarai: