2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Šv. Velykų pusryčiai ir savireklama

Velykos jau prabėgo. Vis galvojau, ką čia papaskoti/parašyti? Bet kartais būna, kad nenori visai kalbėti, tik "parodyti" (na ne vidurinį pirštą, juk Velykos), tad neaušindamas burnos, pasidalinsiu angliškų pusryčių interpretacija, tiksliau norėjau gaminti juos, bet gavosi va taip, kaip žemiau yra nurodyta.

 O, ir dar, noriu besidžiaugiant pasigirti, jog žurnalas "Virtuvė.. Nuo.. Iki.." išspausdino mano straipsnį - "Alyvuogių aliejaus kelias", beje, straipsniukas netilpo į vieną numerį, tad bus dar tęsinys. :)

 

 Šv. velykų pusryčiai

Paruošimo laikas: iki 15 min.
Porcijų kiekis: 2 asm.

Ingredientai:
2 vnt. Avokadai
- 4 vnt. kiaušinio tryniai
- Žiupsnelis druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 16 vnt. kiaulienos šoninės
- 20 vnt. slyvinių pomidoriukų
- 4 vnt. skrebučiai
- 1 valg. šaukštas balzamiko acto

Orkaitę įkaitinti iki +200 С temp.

Avokadus perpjauti pusiau, išimti kauliukus, o į jų vidų, įdėti kiaušinio trynį, tada sudėti į skardą. Skardoje, šalia avokadų sudėti prancūziško batono riekeles ir pašauti į orkaitę iki 7 min.



 Tuo tarpu kol kepa avokadai su batono gabaliukais, į įkaitintą keptuvę sudėti šoninės gabaliukus ir apskrudinti, nusausinti su popieriniu rankšluostėliu ir tada į lėkštę. Tai truks iki trijų minučių.

Ant likusių kiaulienos riebalų, apie dvi minutes pakepinti pomidoriukus ir prieš galą įpilti balzamiko actą, tai užtruks apie tris minutes. Pomidoriukus atidėti į lėkštę prie šoninės.

Iškeptus avokadus pagardinti druska ir pipirais ir kartu su skrebučiu dėti į lėkštes ir skanaus!!



15 komentarų:

  1. Aha, aš atkreipiau dėmesį, kad pavardė prie straipsnio kažkur matyta :)Pasakojimas labai patiko, lyg pati ten būčiau buvusi!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Julija, džiaugiuosi, jog patiko, to ir norėjosi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Laura, nenukabink nosies, tik dėk tą receptą ;) beje, kokį garnyrą parinkai/ką esi sumaniusi?

      Panaikinti
  4. Atrodo labai įdomiai...O ar skanu buvo? Kepto avokado nesu valgiusi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Edita, skonis labai neįprastas, kitą kartą naudosiu labai sūrų kumpį/šoninę, nes ši buvo kaip vanduo, reikės kur nors nuo turgaus prigriebt ;) Dar kitu kartu pridėsiu kokios paprikos ir šv. svogūno, va tuomet, tai bus liuks ;) Na ir gal dar kokio mėlynojo pelėsio sūrio.

      Beje, gal kiaušinius su avokadais, kepčiau tik penkias minutes, kad trynys būtų skystesnis. Dar

      Panaikinti
  5. Mindaugai, nieko nesumanius, pas mane ekspromtu viskas būna, ką šaldytuve randu tą dedu (jei tinka) ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, nu ir pas mane taip dažnai būna, kai avokadų prisiperki krūvą :)

      Panaikinti
  6. Mindaugai! Sveikinu su debiutu "Virtuvėje":) Tai leidinys, kuriam jaučiu ypatingą sentimentą, nes buvau jo įkūrėja:) Kažkada rašydavau beveik į kiekvieną numerį. Nuostabus žurnalas, smagu, kad jis tapo toks populiarus.
    O tavo šie pusrytukai tai atrodo karališkai... Niekad nebandžiau kepti avokado - ar labai pasikeičia jo konsistencija, neišskysta?? Ar pasikeičia skonis? Nu be galo gera idėja ir gražus pateikimas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nida, oho, kokia naujiena, esi šio žurnalo įkūrėja?? :) Avokadas neištyžta, nes labai jau trumpai jis ten "būna", o skonis neįprastas, vis tik riebokas, bet jį galima ištobulinti.. manyčiau ir šviežios citrinos sultys nepamaišys :) Ačiū! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mindaugai, sveikinu su sviezia publikacija! o kas yra "Angliski Pusryciai"?? tavoji interpretacija atrodo super!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, ačiū. :) Angliški pusryčiai, informacija čia: http://en.wikipedia.org/wiki/Full_English_breakfast ir http://gordonhamilton.hubpages.com/hub/full-english .

      Panaikinti
  9. Labai įdomiai tavo straipsnis žurnale susiskaitė. Lauksiu tęsinio :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveikinimai! :) wow, kokia full English breakfast interpretacija! katutes ir ovacijos originalumui - kiausinis avokade?! reikes isbandyti, nes sitaip avokadas dar nebuvo vartotas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Photo sprinkles, labai dėkoju ;) Aš manau, vietoj šoninės, gal labiau tiktų vištienos filė.. Žodž, šį patiekalą dar apdirbinėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti