2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Aštriai Ispaniškas triušienos troškinys - "Chilindron"

Šį triušienos receptą, buvau seniai nužiūrėjęs, bet vis atidėliojau kažkodėl jo gaminimą. Tad po sėkmingo aluje troškintos triušienos recepto, toliau tesiau paieškas triušienos patiekalų pasaulyje. :) Šis patiekalas aštrus, išskirtinio skonio. Gal kitą kartą kai gaminsiu, pabandysiu kokių alyvuogių pridėti. Džiaugiuosi, jog mano blogas pasipildė dar vienu triušienos receptu. :)

Gaminimo laikas: iki 3 val.
Porcijų kiekis: 6 asmenims


Ingredientai:
  • 4 lauro lapai
  • 1/2 puodelis petražolių
  • 1 triušis
  • 1 druskos ir pipirų pagal skonį
  • 10 česnako skiltelių
  • 1/4 puodelis extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 2 dideli svogūnai
  • 2 valg. šaukštas paprikos miltelių
  • 1 arb. šaukštelis aštrios paprikos
  • 4 keptos paprikos
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 2 puodelis raudonojo arba baltojo sauso vyno
  • 2 puodeliai mėsos arba daržovių sultinio
  • 1/2 puodelio virto kumpio
  • 1 arb. šaukštelis šv. rozmarino lapelių
  • 1 sauja dž. miško grybų (nebūtinai).

- Jei naudosite grybus, tuomet reiktų užpilti karštu vandeniu ir palikti dešimt minučių, kad išbrinktų.
- Triušieną supjaustyti gabaliukais ir paprieskoniuoti druska su pipirais ir palikti pusvalandžiui.
- Paprikas sudėti į skardą ir nustačius +180 С temp. kepti 25 min. Nuo iškeptų paprikų, nuimti odeles.

Gaminimas:

Įkaitintoje keptuvėje ar puode, apkepinti triušienos gabaliukus alyvuogių aliejuje, atidėti į lėkštę. Svarbu, kad triušienos gabaliukai bekepant - nesiliestų vienas su kitu, nes mums reikia, kad jie iškeptų, o ne troškintųsi.


 
 
 
Tame pačiame aliejuje, kur kepė triušienos gabaliukai, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir apkepinti iki kol įgaus rudą atspalvį, tada sudėti grybus, smulkiai pjaustytą kumpį ir smulkiai sukapotą česnaką. Tai truks apie penkias minutes.

Tuomet atgal sudėti apkeptus triušienos gabaliukus į troškinį, troškinti penkias minutes, tada supilti vyną ir padidinti ugnį iki maksimumo ir troškinti iki tol, kol vyno sumažės perpus, o tuomet ugnį sumažinti į vidutinė padėtį. Tuomet iškarto sudėti pomidorus, keptas stambiai pjaustytas paprikas ir visas žoleles (išskyrus petražoles). Supilti sultinį ir nustačius minimalią ugnį, troškinti apie pusantros valandos.


 
Prieš patiekiant, apibarstyti smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Galime patiekti su polenta, ryžiais, balta duona čiabata arba pita, o labiausiai tiktų orkaitėje keptos bulvytės,
 bon appetit! ;)

 
 Skanios dienos!
 

6 komentarai:

  1. Ot sito triusio tai uzpavydejau...Ir apskritai visu tavo gamintu triusiu pavydziu:) Puikus receptas, gal reiks pritaikyti vistienai?...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nida, nepavydėk... :) Beje, šiandien kaip tik po pietų, vienai blogger'ei minėjau, jog visi receptai su triušiena, kuriuos esu patalpinęs, kuo puikiausiai apsieitų ir su vištiena, tad skanaus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tu tikras triušių kepimo specas :) Lauksiu receptų ir su ėriena :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai, kuo toliau tuo Tavo triušienos patiekalai "kietesni". Kai tik turėsiu triušį, nebereikės blaškytis po knygas ir interneto platybes, žinosiu kur viską rasti galima:)O, kas ten pirmoje nuotraukoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, dėkui! :) Toje nuotraukoje triušio širdelė.

      Panaikinti