2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Burokėlių ir mėlynojo sūrio pica

 Užvakar gaminau picą. Taip jau atsitiko, jog teko nemažai improvizuoti, bet galutinis rezultatas mane nustebino, kitaip tariant - visiškai išsitaškiau, nes šis skonis, toks, toks, nu toks įdomus, geras ir netikėtas, kad smegenys nebesupranta, kuo čia aš jas maitinu, gal išsidirbinėju iš jų? :D Kad ir kaip ten yra, šis patiekalas yra vertas vadinti - pica. O geriausias bajeris, kad picos tešlai, vietoj sausų mielių, panaudojau kepimo miltelius, nes atidaręs spintelę, ten išvydau - ŠPYGĄ. Ak šitaip? (Pamaniau). Tad vienintelį substitutą radau, tai kepimo milteliai. :D 
 Taip taip, kalkik mane prie kryžiaus, rėkite, jog tai netikras picos padas  ar dar ką. O aš įžūliai atrėšiu ... (patys tyliai liežuviu sumurmėjote tą žodį) Chahahahhaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! :p 
Brangieji, ši gyvenimo situacija, parodė, kad per atsitiktinumus ir atrandami nauji ir nuostabūs dalykai.  Pats save durninau, sakau, ką žmonės pagalvos, kai receptu įdėsiu, o koks skonis bus, gal kaip š...???? Turiu omeny, gal kaip šlamšto. ;) 
Pergyvenau. Be reikalo. Skonis buvo įstabus ir nugalintis betkokius nusistovėjusius skonių kanonus ir stereotipus. Picos padas gavosi minkštas, purus ir legnvas. Nu jėgelė! :)  
Dar įdomu tai, jog šie picos ingredientai, išskyrus picos padą, puikiai dera kaip salotos, tai va, tik čia kitokios salotos. ;) 


Paruošimo laikas: iki 50 min.
Porcijų kiekis: 2 asmenims.

Ingredientai picos padui:
- 1,5 puodelio miltų
- 1 puodelis šilto vandens (apie +45 C temp.)
- Žiupsnelis druskos
- 2 valg. šaukštai manų kruopų
- 20 arba 25 g kepimo miltelių
- 4 valg. šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus
-

Ingredientai ant picos:
- 2 virti arba šv. burokėliai
- Sauja gražgarstčių/rukolos lapų
- 1/2 poro
- Po vieną valg. šaukštą extra virgin alyvuogių aliejaus ir pomidorų pastos
- 30 g Džiugo sūrio
- 80 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- Žiupsnis druskos.

Picos padas:

Miltus išsijoti, kartu su manų kruopomis ir kepimo milteliais, sudėti druską ir gerai išmaišyti, tada supilti aliejų ir šiltą vandenį ir gerai išmaišyti, o kai jau bus nebeįmanoma maišyti, tuomet į darba pajungti rankas ir išminkyti tešlą. Jei tešlą vistiek labai lips, galima dar šiek tiek papildyti miltų, bet ne per daug, tešla turi gautis minkšta, o ne kieta, tai užtruks apie 7 - 10 min. Išminkytą tešlą padėti į šiltą vietą, tam tinka iki +50 C temp. įkaitinta orkaitė. Palikti 30 min.

 

Manų kruopos ir kepimo milteliai, iškeptai picai, suteiks daugiau purumo ir minkštumo. Ji kitokia, tačiau skanesnė nei įprastos, na o jei nenorite, vietoj kepimo miltelių, tiks sausos mielės, tačiau jų reikės tik 14 g. Iš šio kiekio, išeis du picos padai.

Ant kepimo skardos pabarstyti miltus ir uždėti iškočiuotą picos padą. Jį ištepti alyvuogių aliejumi, tada ant alyvuogių aliejaus užtepti pomidorų pastą, apibarstyti tarkuotu Džiugo sūriu. Ant sūrio uždėti plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, ant burokėlių išsklaidyti plonais griežinėliais supjaustytą porą (pas mane buvo didelis poras, todėl naudojau tik pusę poro), o ant poro išdėlioti mėlynojo pelėsio sūrį (naudojau Memel Blue). Picą pašauti į orkaitę 15 min., ištraukus picą, ant jos uždėti rukolos lapus ir dar kelioms minutėms pašauti atgal į orkaitę.  Bon appetit!



P.S.: neabejoju, jog vegetarai, labai patiktų ši pica, skanios dienos!


18 komentarų:

  1. O ką...burokėliai ir sūris su mėlynuoju pelėsiu labai geras superiškas derinys ;) Įsivaizduoju kokia skani pica gavosi! O picos padą darau beveik identiškai, tik su mielėm.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam.. aš tokios picos neatsisakyčiau. Net labai neatsisakyčiau. Kai pagaliau išsinuomosiu butą (kaip po galais Vilniuj tai padaryti??!!) kepsiu didelę picą su burokėliais, gražgarstėm ir pelėsiniu sūriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ooooo, Mindaugai, kaip laiku! Vartosi burokėlis šaldytuve su sūriu, truputi kitokiu, bet pelėsiniu...o ir miltų Italijoje specialiai picos kepimui nusipirkau...kietųjų. Bandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laura, tokia skani gavosi, kad kepsiu dar ne kartą! :)

    Renata, linkiu kuo greičiau (po velniais!!) susirasti butą ir pasimėgauti šia pica!! ;)

    Odeta, pranešk rezultatus. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmm jau įsivaizduoju skonį... Man tikrai patiktų :)
    O su kepimo milteliais smagi istorija, reiks ir man išbandyti. Taip ir atrandami nauji receptai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. vakar su draugu isbandeme pado recepta - viskas super, aciu:) gakbut nedeciau kepimo milteliu, nes ir taip ta tesla nelabai pakyla... as tokia pacia tesla, tik be manu kruopu ir su siek tiek daugiau miltu bei prieskoniais, naudoju greitajai duonelei - tiesiog paplotelius kepinu ant sausos keptuves - iskepa per kelias minutes...labai skanu..

    AtsakytiPanaikinti
  7. man patinka, kai kartais tenka gaminti is to ka turi, o ne kas parasyta. tada gaunasi savaip, ir va kokie skanus rezultatai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. mes su vyru dabar sedim ir kaifuojam valgydami sia kombinacija. Kaip as iki siol nesugalvojau taip padaryti? Burokelius taip ruosiu simtas metu, nes bruschetta esu dariusi, o kodel apie pica nepagalvojau, nezinau :) Aciu tau uz ideja ir ikvepima. As rukola zalia ant virsaus dejau su siek tiek balzamiko ir alyv aliejaus, pagailejau vitaminu :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jura, nu va kaip gerai, internete tokių dalykų atrandi.. ;) Beje, pamiršau paminėti, bet mes su žmona šios picos gabalėlius "dažėme" alyvuogių aliejaus ir balzamiko mikse. :)

      Panaikinti
  9. Pica su burokėliais yra ne-rea-lu! Pirmą kartą prieš porą metų valgiau. Be burokėlių dar buvo fetos ir graikiškų riešutų. Po keisto švediško išradimo - kebabų picos - burokėlių pica antroj vietoj mano vyro sąraše :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Mindaugai, o kepimo miltelių tikrai tiek daug reikia? 20 g tai daug...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beata, tikrai tikrai, tiek ir dėjau :p skonis buvo geras :) dabar nusipirkau svarstykles, tad kitu kartu, būtinai pasversiu ;)

      Panaikinti
  11. Gerai tu cia su tais kepimo milteliais prasisukai:)) Kazin, ar buciau sugalvojusi taip pasielgti:) O pica atrodo nuostabiai - kaip tik ateinantiems karsciams tinkama. Ir labaaaaaaai graziai atrodo. Niekur nesidesiu, greitu laiku teks ismeginti.
    P.S. siulai ir man naudoti kepimo miltelius, ar visgi tradicini metoda su mielemis?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nida, išmėgink su kepimo milteliais, pajusi skirtumą ir žinosi, skanu ar ne ;) man patiko, ateityje naudosiu .. ir toliau trypsiu nusistovėjusius stereotipus :p

      Panaikinti