2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Meksikietiški pusryčiai

Jau kelios savaitės kaip nieko "negaminu", tad grįžtu su aštriu receptuku, kuris puikiai prikels iš lovos savaitgalį! Taip pat šis padažas gali būti naudojamas kaip pagrindas tortilijoms ar net pažadinti po gero baliaus :) Pažadu įdėti tortilijų receptą neužilgo.


4 - 6 porcijos

Ingredientai:
  • 6 kiaušiniai
  • 1 šv. čili pipiras
  • 2 dideli pomidorai
  • 4 česnako galvutės
  • 1 skardinė pomidorų arba 6 pomidorai
  • Sauja kalendrų arba petražolių (man labiau patinka čia naudoti petražoles)
  • Sauja svogūnų laiškų
  • 1 svogūnas
  • 1 dž. čili pipiras
  • 1 geltona paprika
  • 1 žalia paprika
  • 6 tortilijos
  • 150 g Čederio (Cheder) sūrio (galima naudoti ir kitą intensyvesnio/aštresnio skonio sūrį, kuris lydosi)
  • Extra virgin alyvuogių aliejaus kepimui bei šv.grūstos druskos ir pipirų.



 Svogūnus, svogūnų laiškus, česnakus, petražoles ir čili pipirą smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitusią keptuvę (naudoju didele ir gilią špižinę keptuvę), kepti 3 - 4 minutes, prieš tai įpyliau apie 8 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus.


Sudedu griežinėliais pjaustytas paprikas, pomidorus iš skardinės ir viską gerai išmaišau, palieku troškintis apie 10 min. Jeigu pomidorus naudojate  netraiškytus, tuomet vos sudėjus į keptuvę, reikia su mentele sutraiškyti pomidorus, kad pasklistų po visą keptuvę.

Kai jau pomidorai ir paprika pasitroškino, sudedu dž.čili pipirą ir stambiais griežinėliais pjaustytus pomidorus ant viršaus ir palieku dar 6 min.


Pasitroškinus pomidorams, laikas sudėti kiaušinius, tačiau čia reikia būti budriam, kadangi vos praskyrus masę keptuvėje, iškarto reikia įmušti į tuščią vietą kiaušinį ir taip sudėti visus kiaušinius.

Kepti kol visiškai apsitrauks baltymu kiaušiniai ir tuomet jau bus galima tiekti ant stalo su visa keptuve ir tiesiai iš jos kabinti maistą :)

Tortilijas įdėti į mikrobangę ir 30 - 60 sek ant  didžiausio  karščio.

Patiekti galima tiesiai į tortiliją arba šalia tortilijos, tačiau man skaniau įdėjus kiaušinį su daržovėmis į tortiliją, o kol viskas karšta, užbarstyti tarkuoto čederio sūrio ir susisukus valgyti. Skonis buvo nuostabus, tad ateityje jį gaminsiu labai dažnai. Kadangi pritrūkom tortilijų, todėl griebiau ajerų duoos, skonis buvo irgi geras, spėju su čiabata ar "batonu" irgi būtų labai skanu.. bon appetit!

P.S.:  receptą radau J. Oliver "America" knygoje :)

3 komentarai:

  1. Atrodo skaniai :) Tikrai turėtų savo aštrumu iš miegų prikelti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Seip panasiai daraus :) tik vietoj kiausiniu,pasikepinus vistienos krutineles(pries tai supjauscius mazais kubeliais,suprieskoniavus,apkepinu naudojant Extra virgin alyvuogių alieju ,jo reikia labai nedaug,saukstuko i keptuve). Ir svarbiausia negaileti chedariuko :) skanaus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jo jo, esmė yra šitos daržovės, o ten kiaušinius, vištieną ar jautieną - čia jau galima pagal save :)
    Smagu girdėti iš tavęs žinią ;)

    AtsakytiPanaikinti