2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Pyragėliai iš likučių arba "Leftovers"


Reikėjo sultinio, tad nuviręs jautienos kulninę, prisišaldžiau nemažai sultinio koncentrato, tačiau liko gerai išvirusi jautienos kulninė, o ką man su ja daryti? Prisiminiau receptuką iš Jamie Oliver America knygos (49 psl.). Aš truputį pakeičiau mėsos įdarą vietoj faršo, visa kita daug maž panašiai. Šitie pyragėliai unikalūs tuo, kad į juos gali dėti bet ką, t.y. bet ką kas liko šaldytuve nuo pietų ar vakarykštės vakarienės. Nelabai mėgstu užsiimti tešlos gaminimu, tačiau ši tešla pasigamina taip lengvai, jog nėr čia ką.



Porcijos: 4 - 6 žmonėm
Gaminimo laikas: iki 120 min ( nors aš antrą kartą jau užtrukau tik 70 min ).

Tešlai:
  • 450 g miltų;
  • 225 ml arba 1 stiklinė kambario temperatūros vandens;
  • 4 valg.šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus bei šviežiai maltų druskos ir pipirų.

Ingredientai įdarui:
  • 400 g virtos jautienos kulninės (galima ir faršą ar kitą mėsą);
  • Maža saujelė šviežių kalendrų ( būkite atsargūs, didesnis kalendrų kiekis pramuš visą skonį, tad nereikėtų ja piktnaudžiauti );
  • Nykščio dydžio imbiero gabaliukas;
  • 2 dideli svogūnai;
  • 1 didelė morka;
  • Sauja svogūnų laiškų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 šv. čili pipiras;
  • 1/2 šv.paprikos (nebūtinai);
  • 150 g bet kokio sūrio (nebūtinai);
  • 5 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šv.grūstų drusko ir pipirų;
  • Aliejaus kepimui.
Tešlos paruošimui nenaudojau dubens, man lengviau ant stalo. Sudėjau miltus, miltų viduryje padariau duobutę, į duobutę supyliau vandenį ir palaipsniui su šakute pradėjau miltus į duobutę maišyti, kai jau gavosi lipni makalošė, užpyliau ant tešlos extra virgin alyvuogių aliejų bei bei šviežiai maltų druskos ir pipirų. Tuomet į darbą paleidęs rankas dar šiek tiek pabarstęs papildomai miltų lengvai iškočiojau tešlą. Man gavosi dviejų kumščių dydžių kamuoliukas, kurį supjausčiau į aštuonias dalis ir iškočiojau.

Ruošiant įdarą reikia viską smulkiai supjaustyti, sudėti extra virgin alyvuogių aliejų bei sutarkuotą sūrį, viską gerai išmašyti ir į kiekvieną iškočiuotą blynelį sudėti įdarą ir atsargiai užlankstyti.

Į įkaitintą keptuvę dėti (kepti ant vidutinės ugnies) ir kepti pastoviai vartant kas 5 min, apie 15 - 20 min ir taip kol visus iškepsit.

Patiekti su padažu į kurį įeina saldžiarūgštis padažas, 2 laimų sultys ir sojos padažas.

Kadangi gaminau ne pirmą kartą, tad tikrai juos ateityje gaminsiu dar daug kartų, rekomenduodamas sakau Jums - Bon appetit!


P.S.: pyragėliai gavosi lyg "belešai", labai jau dideli, užtat pakanka dviejų ;) gail, jog truputį prisvilinau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą