2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Nicos salotos

Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)



Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min

Ingredientai salotoms:
  • 1 galvutė cezario salotų;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 16 ančiuvių;
  • 10 slyvinių pomidorų;
  • 2 arb.šaukšteliai kaparėlių;
  • 1 sauja kitokių salotų lapų;
  • 1 galvutė raudonojo svogūno;
Salotų padažui:
  • 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
  • 2 šaukštai balzamiko;
  • žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
  • šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
  • 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
  • 1/2 citrinos sulčių.
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.

Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą