Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai salotoms:
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai salotoms:
- 1 galvutė cezario salotų;
- 2 virti kiaušiniai;
- 16 ančiuvių;
- 10 slyvinių pomidorų;
- 2 arb.šaukšteliai kaparėlių;
- 1 sauja kitokių salotų lapų;
- 1 galvutė raudonojo svogūno;
- 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
- 2 šaukštai balzamiko;
- žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
- šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
- 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
- 1/2 citrinos sulčių.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą