Oi kaip seniai rašiau, tad nebeteisindamas savęs jokiais atidėliojimais, savo pamirštą receptų sandėliuką vėl papildydamas atnaujinu. Tad "pasta' ai" paliepus pridedu vieną makaronų patiekalo receptą, jis unikalus tuo, jog paprastai per kelis mostus, iš "Pasta Putanesca" gali transformuotis į kitą makaronų patiekalą - "Pasta&Tuna". Mes jį dažnai gaminame namie, tad kaip liaudyje sakome - rankutė jau atmušta :)
4 porcijoms reikės:
Kadangi vyno šiam patiekalui neprireiks, nebent prie patiekalo, tad galima nebent kelis šlakelius pasimėgavimui, kol gaminsis, o tuo tarpu visus ingredientus, išskyrus makaronus, reikia sukapoti smulkiai ir įkaitinti keptuvę su extra virgin alyvuogių aliejumi bei atskirame puode užvirinti vandenį.
Įkaitus keptuvei, reikia sudėti česnaką, čili ir ančiuvių filė, kepinti nustačius vidutinę ugnį apie 2 - 3 min. Tada padidinti šiek tiek ugnį ir sudėjus pomidorus troškinti 15 min. Kai jau šiek tiek vandens nugaravo nuo pomidorų, laikas sudėti alyvuoges, kaparėlius ir tuną - troškinti iki 5 min. Va čia yra svarbiausias momentas, kadangi čia galime dėti tik alyvuoges su kaparėliais, tuomet gausime "Pasta Putanesca", o jeigu pridėsime tuno, tuomet jau bus "Pasta&Tuna", tačiau pagal tuno receptą, alyvuogės ir kaparėliai neprivalomi, tačiau rekomenduojami.
Kai jau padažas paruoštas, belieka išvirtus ir pasūdytus makaronus nusausinti ir ant jų uždėti padažo, o prie užbaigto patiekalo - taurę vynelio. Tinka bet koks "reserva" vynas (tegul nepuola čia komentuoti vyno žinovai, jog bet koks reserva nevalia, kiek aš ragavau, tad nenuvylė nei vienas). Viduržemio jūros virtuvės skonio mėgėjai tikrai įvertins šį patiekalą, o mes jau einam valgyti ir sakom: ...Bon appetit!
P.S.: šiam receptui parmezano ar Džiugo sūris netinka - patikėkit, žinau ką sakau :) o taip pat atsiprašau už nekokybiškas nuotraukas
4 porcijoms reikės:
- 500 g spaghetti, penne ar rigatoni makaronų
- 6 valg.šaukšų extra virgin alyvuogių aliejaus
- 1/2 čili pipiro, galima ir 1/2 a.šaukštelio džiovinto čili
- 3 česnako skiltelės
- 6 ančiuvių filė
- 2 skardinės nesmulkinto tuno aliejuje
- 1 skardinė (800 g) pomidorų savo sultyse arba galima šviežių pomidorų 1kg
- 150 g Kalamata arba kitų juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 1 a.šaukštelis kaparėlių
- Jūros druskos ir šv.maltų pipirų
Kadangi vyno šiam patiekalui neprireiks, nebent prie patiekalo, tad galima nebent kelis šlakelius pasimėgavimui, kol gaminsis, o tuo tarpu visus ingredientus, išskyrus makaronus, reikia sukapoti smulkiai ir įkaitinti keptuvę su extra virgin alyvuogių aliejumi bei atskirame puode užvirinti vandenį.
Įkaitus keptuvei, reikia sudėti česnaką, čili ir ančiuvių filė, kepinti nustačius vidutinę ugnį apie 2 - 3 min. Tada padidinti šiek tiek ugnį ir sudėjus pomidorus troškinti 15 min. Kai jau šiek tiek vandens nugaravo nuo pomidorų, laikas sudėti alyvuoges, kaparėlius ir tuną - troškinti iki 5 min. Va čia yra svarbiausias momentas, kadangi čia galime dėti tik alyvuoges su kaparėliais, tuomet gausime "Pasta Putanesca", o jeigu pridėsime tuno, tuomet jau bus "Pasta&Tuna", tačiau pagal tuno receptą, alyvuogės ir kaparėliai neprivalomi, tačiau rekomenduojami.
Kai jau padažas paruoštas, belieka išvirtus ir pasūdytus makaronus nusausinti ir ant jų uždėti padažo, o prie užbaigto patiekalo - taurę vynelio. Tinka bet koks "reserva" vynas (tegul nepuola čia komentuoti vyno žinovai, jog bet koks reserva nevalia, kiek aš ragavau, tad nenuvylė nei vienas). Viduržemio jūros virtuvės skonio mėgėjai tikrai įvertins šį patiekalą, o mes jau einam valgyti ir sakom: ...Bon appetit!
P.S.: šiam receptui parmezano ar Džiugo sūris netinka - patikėkit, žinau ką sakau :) o taip pat atsiprašau už nekokybiškas nuotraukas
Nors ir esu megėjas spagečių, tačiau šitie man ne itin patiko
AtsakytiPanaikintiSitie - tai kas? Tas receptas?
AtsakytiPanaikinti