2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Kepta antis įdaryta rome mirkytom slyvom bei apelsinu


 Vakar savo šventės proga kepiau antį. Ilgai ruošiausi šiam receptui, tad išvada paprasta - labai nesunku paruošti keptą antį, kad ji būtų minkšta ir nesausa, bet marinuoti rekomenduoju minimum 2 paras. Daug receptų žiūrėjau ir skaičiau, įdarą nusprendžiau savitą padaryt bei marinavau savaip, gaila, kad apelsinų padažas nesigavo, nes  kaip visada, pridėjau kažko perdaug, šį kartą pridėjau per daug anties riebalų :) Džiugu, jog gavau dovanų kelias nuostabias kulinarijos knygas, tai J. Oliver ir Alex Mackay "Cooking in Provence" - dabar dar labiau pagilinsiu žinias į francūzišką virtuvę :)



     - Antis 2,3 kg
Marinatui:
  • 2 arb.šaukšteliai dž.čiobrelio;
  • 1 arb.šaukštelis dž.čili pipiro gabaliukų (ne miltelių);
  • 1 arb.šaukštelis gvazdikėlių;
  • 1/2 arb.šaukštelis šv.grūstų pipirų;
  • 1 arb.šaukštelis šv.grūstos jūros drusko;
  • 6 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • 4 šaukštai garstyčių;
  • 4 šaukštai balzamiko acto;
Įdarui:
  • Džiovintų slyvų 150 g;
  • Romo  120g;
  • 1 apelsinas.
Marinatą pasigaminti labai paprasta, viską reikia sudėti į dubenėlį ir viską gerai išmaišyti ir marinatu aptepti antį ir palikti, aš marinavau 4 paras.
Likus vienai dienai iki kepimo, iš vakaro atskirame dubenėlyje džiovintas slyvas užpilti romu ir palikti per naktį, tuomet rome išbrinkusias slyvas reikės įdaryti antį.
Pirma į anties vidų reikia sudėti slyvas, o tada perpjautą apelsiną. Anties kakliuką su smeigtuku suverti bei tą pusę, kur įdaras. Anties odelę reikia susmaigstyti smeigtuku ties šlainelėmis, sparneliais bei krūtinėlės dalį palei krūtinkaulį, kad išbėgtų riebalai. Būtų šaunu surišti antį, t.y. sparnelius ir šlauneles priglausti prie visos anties ir surišti, taip ji bekepant neišsižergs ;) Aš neturėjau virvutės, tad kaip pirmam kartui ir taip per daug visko buvo :)

Anties kepimas: kepimo laikas - 2 val. 30 min. Orkaitę reikia įkaitinti iki 220 C temperatūros ir taip antį kepti 30 min. Aš kepiau ant grotelių, tad visi riebalai varvėjo į skardą. Gal ir keistai nuskambės, bet aš nelaisčiau riebalų ant anties. Po 30 min temperatūra reikia sumažinti iki 180 C ir kas pusvalandį apversti antį, taip ji apkeps tolygiai iš abiejų pusių. Likus 20 min iki kepimo pabaigos, antį išimti ir suvynioti į foliją ir atgal pašauti į orkaitę. Kai iškeps, iškarto neatidarykite orkaitės, palikite dar 15 min pastovėti.

Antį valgėm su apelsinais, salotom, slyvom bei riekia čiabatos. Antis gavosi labai minkšta bei drėgna, tad bon appetit!

6 komentarai:

  1. Aš labai atsiprašau, bet vėl juokiuos :))) Iš tavo ančių/vištų pateikimo būdų, oi, negaliu :)) Ir ta pastaba po nuotrauka, rašau ir žvengiu, kaip sakant :))

    Va, o jei rimčiau truputį, tai skamba tikrai skaniai. Ir tos knygos apie francūzus noriu... Paskolink ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. galim pasikeist knygom keliom savaitem ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mindaugai, tu tikras išsižergusių paukštelių specialistas ;))) Ir mane labai prajuokinai :) Na, ta ant alaus skardinės pamauta vištelė ir ši antis sukelia įvairių minčių, bet viena iš jų, kad turėtų būti skanu ;) Beje, ir mes užkibom ant "The Last Night", ačiū už nuorodą, jau piratuojam ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patvirtinu, jog tikrai buvo skanu, o dėl interpretacijų, tai nenuklyskim į kraštutinumus, o tai man lieps kokia nors instancija užsidėti N-18 ženklą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As kepiau anti, panaudodama nurodymus, kaip ja kepti ir pasiskolinau idara. Marinata dariau paprasta su anyziais, kalendra, pipirais kmynais, pankoliu, cinamonu ir gvazdikeliais. Gavosi fantastiskai gerai! O anyzius su slyvomis, brendziu ir apelsinais dera neispasakytai :) Prie anties patiekiau orkaiteje tos pacios anties riebaluose keptas bulves, ir apelsinini padaza kazkur rasta internete. Mano nuomone, sis idaras yra pats geriausias :) Siemet Nauju Metu vakara vaisinsiu draugus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mindaugai,kepsiu rimtam zmogui,tai jei nepavyks....oi oi :)

    AtsakytiPanaikinti