Iš Graikijos parsivežiau receptų knygą ir ten paskutiniame puslapyje yra kepto viščiuko su daržovėmis receptas. Dar taip paprasta gaminti nebuvo, tad nieko nelaukęs, pridedu receptą.
Gaminimo laikas: 90 min
Porcijų kiekis: 4 asmenims
Ingredientai:
- 1 viščiukas ( svoris iki 1,7 kg);
- 1 sauja Kalamata alyvuogių (galima dėti daugiau alyvuogių ir nebūtinai Kalamata, bet jos yra geriausios);
-1 didelė žalioji paprika ( galima dėti 2 paprikas);
-500 g saliero šaknies (nebūtinai);
- 4 didelės bulvės (nebūtinai);
- 1 labai didelė morka;
- 2 svogūnai;
- 6 česnako skiltelės;
- 3 pomidorai;
- 1 čili pipiras (nebūtinai).
Marinavimui ir kepimui:
- Šv. grūsta druska ir pipirai, džiovinti čiobreliai, dž.raudonėlis ir extra virgin alyvuogių aliejus (pagal receptą reikia 200 ml, bet aš pamaniau, jog per daug, todėl naudoju apie 120 ml ir pakako)
Aš turėjau tik pusę viščiuko, tad 2 asmenims jo buvo per akis. Viščiuką pamarinuoti druska, pipirais, čiobreliais ir keliais valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus ir palikti 3 valandom arba galima ir ilgiau marinuoti, kaip Jums labiau patinka.
Kai viščiukas pasimarinavo, įkaitinti orkaitę iki 180 C. Į skardą sudėti viščiuką, šalia viščiuko sudėti stambiai supjaustytas daržoves ir jas paskaninti šviežiai grūstais druska ir pipirais, raudonėliu ir apipilti extra virgin alyvuogių aliejumi. Pirmas 45 minutes kepti 180 C temperatūroje, o po to sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 45 minutes. Kai iškepė, patiekti kartu su visomis daržovėmis ir bon appetit!
Atrodo viliojančiai skaniai. Būtinai išbandysim. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiŠį kartą neiišsižergęs ;):P Toks kukliai susigūžęs daržovių apsupty :) Atrodo labai skaniai.
AtsakytiPanaikintiTurėtų būti skanu!
AtsakytiPanaikintiTokie vienos blėkos receptai visad praverčia :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ačiū, na jo, šį kartą neišsižergęs, tik ant šono parvirtęs :)
AtsakytiPanaikintiPasirodo pamiršau parašyti, jog tikrame recepte pilasi 200 g raudonojo sauso vyno (sorry, jog neparašiau, nors aš vyno neturėjau tuo metu), na jeigu būčiau panaudojęs vyną, tai būčiau pavadinęs šį recetpą- "Nulūžęs viščiukas" :-D
Nežinau kodėl, tačiau seniai nebuvau valgęs tokios sultingos vištienos, net viščiukas ant skardinės nesigavo toks sultingas, o gal dabar supratau, kas yra sultingas viščiukas? :)
Kažkaip turiu įtarimo, kad tam daug turi reikšmės vištienos rūšis, gal kas daugiau pakomentuotumėt?
Hmm na man kepant ant morkų, salierų, citrinų irgi buvo sultinga, reikėjo tik ant galo odelę paskrudint. Vistiek - daržovės garina vandenį iš savęs, tai gal dėl to? :)
AtsakytiPanaikintiIndre,
AtsakytiPanaikintitikrai reikės dar kada iškepti taip ir jeigu pasitvirtins, tuomet žinosim ;)