2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Viščiukas užsėdęs alaus skardinę arba ... Orkaitėje keptas viščiukas ant alaus skardinės

Nuo penktadienio manoji pamarinavo viščiuką, tad nužiurėjom receptą iš Jamie Oliver "America" knygutės, kuomet viščiukas pamautas ant Budweiser alaus skardinės ir iškeptas ant griliaus, vietoj griliaus nutarėm naudoti orkaitę, gal vasarą ir ant griliaus pamėginsim? :)

Taigi reikia:
  • 1 viščiuko 1,5 kg ;
  • 1 alaus skardinė 500 ml ( tinka bet koks )
Marinavimui:
  • 3 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • šviežiai grūstos drusko geras žiupsnis, tiek pat šviežiai grūstų pipirų;
  • 1/2 arb.šaukštelis džiovinto čiobrelio ;
  • 1/2 arb.šaukštelis džiovintos čili paprikos (ne miltelių);
  • 1/2 arb.šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 5 česnako skiltelės;
  • 2 - 3 arb.šaukšteliai imbiero;
Marinatas: visus prieskonius kartu sudėti į indelį, supilti extra virgin alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Marinatu aptepti viščiuką iš vidaus bei išorės ir palikti šaldytuve 2 parom, bent jau mes tiek marinavome. Į viščiuko kaklą prikišau džiovintų raudonėlių, kaip kad ir knygutėje, na kadangi ne šviežius raudonėlius dėjau, dėl to jie apdegė, todėl ateityje taip nebedarysiu. Oliveris buvo teisus, sparniukai atrodė per daug apdegę, tačiau skonis buvo tikrai geras :)

Prieš tai kai užmausite viščiuką ant skardinės, alų būtinai reikia nugerti apie trečdalį skardinės ar nupilti į stiklinę ir kai užsimanysite vėliau išgersite ;)  Kadangi jis ir taip putos, todėl jei nenupilsit, tuomet neįsivaizduoju koks, kepimo metu, gali įvykti fontanas.


 Orkaitę įkaitinti + 200 C ir kepti 1 val. 10 min arba kai lengvai šlaunelė nusiirs vos ja palietus. Rekomenduoju viščiuką pastatyti ant skardos, kadangi bėks alus ir t.t.

 Prie viščiuko tinka šviežios ar marinuotos daržovės, šviežia duona su padažais, mes vartojom spanguolių ir kriaušių.


9 komentarai:

  1. Na, žinok, juokiaus balsu :)))
    Išsyk prisiminiau vieną 'Draugų' seriją, kai Joe buvo kalakutą ant galvos užsidėjęs ir negalėjo nusiimt :))

    Marinato sudėtis man patinka, švelniai itališka ir labai oliveriška :) Įtariu, buvo tikrai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita,

    stebėjausi, kaip vos prisėdę prie viščiuko, pajutau, jog graužiu tą patį kaulą, o viščiuko kaip ir nebėra :/

    Labai skanus, reikės dažniau praktikuot šį receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. reikia pabandyt ant pilnos skardinės kept

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilgakase jusu vistele apdege! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip keptas visciukas ziauriai skanus - sultingas, aromatingas, mmmm..... nesistebiu, kad greit jo nebeliko :D

    o as perskaicius Jurgitos komentara irgi pradejau juoktis balsu nes prisiminiau pona byna su kalakutu :D
    http://www.youtube.com/watch?v=etUq95XKGiw

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kad jau prisiminėt juokingiausius nutikimus virtuveje, tai man niekaip neiskrenta is galvos situacija italijos restorane, dievinu sia scena ;) http://www.youtube.com/watch?v=URdCltP8rqA&feature=related

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mindaugai! Kur gaut šitą filmą, negaliu patikėt, kad jo nemačiau!

    'Sometimes spaghetti likes to be alone', hahaha :)))
    Patiko patiko!! :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na as ta filma turiu, tad pasinaudojus interneto teikiamais prieinamumais per google lengva rasti si filma ;) o jeigu negausi, rasyk, per skype permesiu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mindaugai, ačiūū, radau radau :)

    AtsakytiPanaikinti