Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.
- Vienas didelis baklažanas;
- Sauja graikinių riešutų;
- Pakelis varškės 9% riebumo 200 g;
- 2 kiaušiniai;
- Sauja petražolių;
- Saulėje džiovintų pomidorų (pagal skonį, o aš dėjau nedidelę saują);
- Sauja tarkuoto džiugo/parmezano sūrio;
- 4 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
- 2 valg.šaukštai balzamiko acto;
- 4 česnako skiltelės;
- šviežiai grūsti pipirai ir druska.
Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.
Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.
Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.
Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.
... Bon appetit!
Atrodo jami!!!
AtsakytiPanaikintiFaini indai
AtsakytiPanaikintiVisos sudedamosios dalys tobulai atitinka mano skonį :) Įtariu, man patiktų, labai.
AtsakytiPanaikintiAteityje tikrai gaminsiu ne kartą šį patiekalą! Dėl indų tikrai nerimavau, tačiau jie pasitarnavo 100% :)
AtsakytiPanaikintiVisiems rekomenduoju pasigaminti, net ir tiems, kurie negali be mėsos ;)
Manoji labai buvo laiminga, prašė, kad nesuvalgyčiau savo ir dalį jai atiduočiau :) Aš pasisotinau vien ta mintimi, jog jai labai patiko baklažanai ;)
aha, tikrai fantastiškas receptas - derinys atrodo tobulas. aŠ, kaip ir Jurgita, esu fanė visų čia išvardintų ingredientų! noriu noriu išbandyt :))
AtsakytiPanaikintiAsta, nedvejok ir daryk iškarto dvigubą porciją, kad rytojui liktų ;)
AtsakytiPanaikinti