2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Baklažanas įdarytas varškės sūriu su daržovėmis pagal Gruzinų receptą

Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.

  • Vienas didelis baklažanas;
  • Sauja graikinių riešutų;
  • Pakelis varškės 9% riebumo 200 g;
  • 2 kiaušiniai;
  • Sauja petražolių;
  • Saulėje džiovintų pomidorų (pagal skonį, o aš dėjau nedidelę saują);
  • Sauja tarkuoto džiugo/parmezano sūrio;
  • 4 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg.šaukštai balzamiko acto;
  • 4 česnako skiltelės;
  • šviežiai grūsti pipirai ir druska.
Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.

Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.
Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.
Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.

              ... Bon appetit!


6 komentarai:

  1. Visos sudedamosios dalys tobulai atitinka mano skonį :) Įtariu, man patiktų, labai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ateityje tikrai gaminsiu ne kartą šį patiekalą! Dėl indų tikrai nerimavau, tačiau jie pasitarnavo 100% :)
    Visiems rekomenduoju pasigaminti, net ir tiems, kurie negali be mėsos ;)

    Manoji labai buvo laiminga, prašė, kad nesuvalgyčiau savo ir dalį jai atiduočiau :) Aš pasisotinau vien ta mintimi, jog jai labai patiko baklažanai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, tikrai fantastiškas receptas - derinys atrodo tobulas. aŠ, kaip ir Jurgita, esu fanė visų čia išvardintų ingredientų! noriu noriu išbandyt :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, nedvejok ir daryk iškarto dvigubą porciją, kad rytojui liktų ;)

    AtsakytiPanaikinti