2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Daržovės atogrąžoje arba gerai pakaitintos orkaitėje

Čia iš tos savaitės, kai mėsos nevalgiau, tad vakarienei valgėm keptas daržoves. Pats nustebau, kaip gali būti skanu tiesiog paprastai apkeptos daržovės su šiek tiek prieskonių, alyvuogių aliejumi bei balzamiko actu.

Gavosi 2 didelės porcijos arba 3 vidutinės:

  • 4 vidutinės bulvės
  • 1/2 cukinijos
  • 1/2 baklažano
  • 1 didelė morka
  • 2 svogūnai
  • 6 česnako skiltelės
  • 1 čili pipiras (čia nebūtinai)
  • 2 didelės paprikos (žalia ir raudona)
  • džiovinti čiobreliai, šviežiai grūsti pipirai ir druska (pagal skonį)
  • 50 ml - 100 ml extra virgin alyvuogių aliejaus, balzamiko acto (balsamico di modena) kiekis turi būti tolygus extra virgin alyvuogių aliejui.

Orkaitę įkaitinti +200 C ir palikti kol bus supjaustytos daržovės.

Visas daržoves supjaustyti: bulves ketvirtadaliais, cukiniją ir baklažaną 2,5 cm storio griežinėliais, morką išilgai juostelėmis, čili pipirą labai smulkiai, papriką į aštuonias dalis, česnako skilteles per pusę. Apibarstyti džiovintais čiobreliais, šviežiai grūstais druska ir pipirais, supilti visą extra virgin alyvuogių aliejų bei balzamiko actą - viską rankomis išmaišyti. Taip taip, susitepsit rankas :)
 
  
                  Aš viską sudėjau į špižinę keptuvę, kur nusisuka rankena, todėl patogu buvo kepti orkaitėje, čia galite improvizuoti su indu.
                Paruoštas daržoves įdėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti 60 min. Bekepant, po 30 min., išimti daržoves, pavartyti ir apšlakstyti esamu balzamiku ir alyvuogių aliejumi ir vėl įkišti į orkaitę ir kepti likusias 30 min. Tačiau vis pasižiūrėkite, kad visai neprisviltų/iškeptų iki galo (pasikartosiu - orkaitė orkaitei nelygi).
Kadangi gavosi labai skaniai, todėl ateityje dažnai gaminsiu šias daržoves, spėju, jog prie keptos antytės ar vištienos būtų idealus garnyras... Bon appetit!

2 komentarai: