Gavosi 2 didelės porcijos arba 3 vidutinės:
- 4 vidutinės bulvės
- 1/2 cukinijos
- 1/2 baklažano
- 1 didelė morka
- 2 svogūnai
- 6 česnako skiltelės
- 1 čili pipiras (čia nebūtinai)
- 2 didelės paprikos (žalia ir raudona)
- džiovinti čiobreliai, šviežiai grūsti pipirai ir druska (pagal skonį)
- 50 ml - 100 ml extra virgin alyvuogių aliejaus, balzamiko acto (balsamico di modena) kiekis turi būti tolygus extra virgin alyvuogių aliejui.
Orkaitę įkaitinti +200 C ir palikti kol bus supjaustytos daržovės.
Visas daržoves supjaustyti: bulves ketvirtadaliais, cukiniją ir baklažaną 2,5 cm storio griežinėliais, morką išilgai juostelėmis, čili pipirą labai smulkiai, papriką į aštuonias dalis, česnako skilteles per pusę. Apibarstyti džiovintais čiobreliais, šviežiai grūstais druska ir pipirais, supilti visą extra virgin alyvuogių aliejų bei balzamiko actą - viską rankomis išmaišyti. Taip taip, susitepsit rankas :)
Aš viską sudėjau į špižinę keptuvę, kur nusisuka rankena, todėl patogu buvo kepti orkaitėje, čia galite improvizuoti su indu.
Paruoštas daržoves įdėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti 60 min. Bekepant, po 30 min., išimti daržoves, pavartyti ir apšlakstyti esamu balzamiku ir alyvuogių aliejumi ir vėl įkišti į orkaitę ir kepti likusias 30 min. Tačiau vis pasižiūrėkite, kad visai neprisviltų/iškeptų iki galo (pasikartosiu - orkaitė orkaitei nelygi).
Kadangi gavosi labai skaniai, todėl ateityje dažnai gaminsiu šias daržoves, spėju, jog prie keptos antytės ar vištienos būtų idealus garnyras... Bon appetit! |
ATOGRĄŽOJE, bet ne ątogražoje :)
AtsakytiPanaikintipo ilgai trukusių diskusijų, pataisiau ;)
AtsakytiPanaikinti