2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Graikiškas jogurtinis pyragas su mėlynėmis bei apelsinais arba ... Su Naujaisiais Metais! :)

Su Naujaisiais!
 
Vakar tik vakare atsigavau po "šventimo", tad užėjo kažkokia gaminimo manija, patraukė ant saldumo, todėl lyg tyčia turėjau visko ko reikia graikiškam jogurtiniui pyragui, manau, jog pirmą kartą jis man išėjo toks, koks ir t.b. Kadangi per šventes kepimo formas "išmėčiau" pas tėvukus bei draugus, todėl imrpovizavau su kepimo formom .. Jums spręsti kaip ten man gavosi!

Paruošti tešlai reikia tik 15 min, o ingredientai labai paprasti:


  • 3 puodukai miltų;
  • 1,5 puoduko cukraus;
  • 1 arbat.šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1,5 puoduko extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinis indelis jogurto (aš dėjau "Dobilas" su citrina ir imbieru);
  • 2 apelsinai;
  • 3 kiaušiniai;
  • Daugiau nei pusė puoduko šviežiai šaldytų mėlynių su cukrumi;
  • Žiupsnis druskos.
  1. Į atskirą indą reikia sudėti miltus, žiupsnį druskos bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti. Į miltų masę sudėti 2 apelsinų nutarkuotą žievelę ir viską gerai išmaišyti.
  2. Kitame inde į extra virgin alyvuogių aliejų supilti cukrų ir gerai išmaišyt, maišyti apie 5 min. Tada tą pačią masę sudėti vieną po kito kiaušinius, gerai išmaišant. Taip pat jogurto indelį. Viską gerai ir smagiai išmaišyti :) Kiaušiniai ir jogurtas turi būti kambario temperatūros.
  3. Miltų masę suberti į skystą masę (2 epizodas) ir labai gerai išmaišyti. 
  4. Atšaldytas -> atšildytas uogas iki kambario temperatūros sudėti į tešlą, viską išmaišyti ir sudėti į kepimo formą išteptą sviestu ( aš neturėjau sviesto, o kadangi extra virgin alyvuogių aliejaus ir taip užtektinai, todėl nieko nedėjau ). Ant tešlos viršaus uždėjau apelsino skilteles.








5 komentarai:

  1. Su Naujaisiais!

    Recepte neparašyta kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti. Bandysiu ir ašsu tam tikromis improvizacijomis.
    Pyragas nebuvo per drėgnas? Nes tešla lyg ir skystoka gavosi. Beje, iš patirties patariu, uogas dėti šaldytas, tik apovliotas kukurūzų krakmole. Tada pyragas nenusidažo murzinai ir uogos laba gražiai atrodo prapjovus pyragą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, pamiršau parašyti, taigi: kepti 80 min, + 180 C temp.
    Pyragas tikrai nedrėgnas, o tešla tikrai neskysta, pamaišius penketą minučių, marškinukai nebesueis per rankovę ;)

    Dėl patarimo, tai pirmą kartą sužinojau, todėl šią paslaptį dedu į savo ekspozicijų galeriją :)

    Bon appetit!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pyragas nuostabus! pati ragavau, tikrai nesausas:)) sotus labai ir labai patiko melynes:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bet tai uogas atsildyti ar deti saldytas?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Geriau dėti šaldytas, o ypač kaip kad rašė Forelle, prieš štai apvoliojant kukurūzų miltuose.

    AtsakytiPanaikinti