- Pasidalinsiu labai gražia istorija, kuri nutiko mano labai geram draugui "K." - Vilniuje.
- Sėdi jis vėlai vakare namie žiūrėdamas dėžutėn (TV), tada jam suskamba mobilusis telefonas. Bet prieš tai kai suskambėjo mob. telefonas, tuomet viskas įvyko daug veiksmo: pasirodo kažkoks vyriškis kieme įlenkė draugui automobilį, tada pažeidėjas paskambino į policiją, pranešė kas įvyko ir pasiteiravo, ar pareigūnai galėtų autoįvykio pažeidėjui pasakyti mano draugo mob. numerį. Pareigūnai greitai atvykę į įvykio vietą, patys paskabmino mano draugui. Kai draugas nuėjo prie automobilio, tuomet pažeidėjas geranoriškai pasiteiravo pareigūnų, ar jie neprieštarauja jei susitars gražiuoju? (Aš labai nustebau, kaip pareigūnai žmogiškai sureagavo ir pritarė šiai iniciatyvai.)
- Buvo sutarta konkreti suma, bet...
- bet pažeidėjas neturėjo prie savęs pinigų, todėl pasisiūlė nuvažiuoti ir atvežti pinigus. Tačiau mano draugas nesutiko, nes pamanė, gal netyčia pabėgs ar panašiai?? Tuomet pareigūnai pasisiūlė palydėti pažeidėją, o draugas važiavo kartu su pareigūnais.
- Kai pažeidėjęs išnešė pinigus, mano draugas jo paklausė:
- - Kodėl nepabėgote iš įvykio vietos, o iškvietėt policiją?
- Pažeidėjas: - Jeigu man kada nors taip atsitiks, norėčiau, kad ir su manimi pasielgtų taip pat!
Tokie pavyzdžiai įkvepia ir teikia vilties, jog Lietuva nėra tas varguolių kraštas su daug daug blogio, anaiptol! O prie gražios istorijos, tik gražus sumuštinio receptas.
:)
:)
- Gaminomo laikas: apie 3 val. (2 val. baklažanai džius)
- Porcijų kiekis: 3
Ingredientai:
- - 1 baklažanas
- - Druskos pagal skonį
- - 2 kiaušiniai
- ~ 60 g džiuvėsėlių, tiek pat miltų - viską sumaišyti
- - Alyvuogių aliejaus kepimui
- - Naminio pomidorų padažo (tinka dar smulkinti pomidorai iš skardinių, tik prieš tai juos reikia pakepinti su trupučiu česnaku bei druska ant alyvuogių aliejaus)
- ~ 60 g Džiugo/Parmezano sūrio, tiek pat Provalone sūrio
- - 1 kamuolys mozarellos sūrio
- - Sauja šv. baziliko lapelių
- - 6 baltos duonos arba batono riekelių
- - Sviesto
Baklažaną supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į kiaurasamtį, o ant jų uždėti sunkią lėkštę, prieš tai pabarstyti druska ir palikti dviems valandoms. Pamatysite, kaip druska ištrauks daug vandens iš baklažanų.
Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, o į ją sudėti baklažanų juosteles prieš tai apvoliotas kiaušinio, o tada miltų/džiuvėsėlių mišinyje. Apkepti iki kol apskrus, maždaug po 4 - 5 min kiekvienai pusei. Iškeptus baklažanus nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
Įkaitinti orkaitę iki +170 C temp. Kepimo inde įdėti pusę pomidorų padažo, ant jo pirmą baklažanų sluoksnį, pusę tarkuoto sūrio, bazilikų lapelių ir dar vieną tokį pat sluoksnį, o ant viršaus mozarellos sūrio gabaliukus. Kepti apie 20 - 25 min. Ištraukus iš orkaitė palikti penkioms minutėms atvėsti.
Duonos riekelėse įtaisyti apkeptus baklažanus su mocarela, o ant mocarelos sudėti bazilikų lapelius. Įkaitintoje keptuvėje su sviestu, apkepinti sumuštinį iš abiejų pusių ir patiekti su garuojančia rytine kava. Bon appetit! ;)
Skanumėlis:)Kepsiu. Noriu viena paslaptimi pasidalinti:) Dubajuje gyvena daug libaniečių, o jie yra superiniai baklažanų darytojai, anot visų kitų. Tai jie minėjo, kad gamindami baklažano užtepėles, kepdami ar kitaip, visur deda sezamo aliejaus, sėklų, maltų sėklų. Man ten baklažanai buvo tobulai skanūs.
AtsakytiPanaikintiOdeta, ačiū, būtinai išmėginsiu! :)
AtsakytiPanaikintiNeprieštaraučiau jei man į lovą pusryčiams vyras atneštų tokį sumuštinį su kava, atrodo gundančiai :)
AtsakytiPanaikintiO įžanga tai tikrai skamba kaip stebuklinė pasaka! Smagu, smagu, kad taip gyvenime būna!
Vilma, ačiū! :) Manau smagu ir kai mylimas žmogus ir virtą kiaušinį su apskrudusia duonos plutele bei garuojančia kava į lovą atneša :)
Panaikintikaip skaniai atrodo sumustinis mmm.. bet Mindaugai, patiekti su rytine kava? o kada keltis ir ruosti baklazanus? :)
AtsakytiPanaikintibutinai bandysiu 'triuka' su druska! :)
-Giedre
Giedre, sekmadieniais namie mėgstu kilt anksčiau :) tad kol manoji išsibudina, spėju paruošti šiuos pasryčius, o baklažanus gali iš vakaro pasiruošti ;)
AtsakytiPanaikintiNa, pusryčiams man gal būtų per "stipru":), bet lengviems pietums neatsisakyčiau:) Puikus sumuštinis, tas bėgantis sūris atrodo taip apetitiškai, kad iškart praalkau:) Reiks kada užsiimti tuo ilgu procesu - baklažanai šiuo metu patys geriausi! Bravo Mindaugai!
AtsakytiPanaikintiIstorija tokia pat graži kaip ir sumuštinis. Kai nedirbu ir keliuosi 12 valandą arba net vėliau, pusryčiauti mėgstu laaabai sočiai. Toks sumuštinis iš viso būtų fantastika. Bet ir naktipiečiams labai gerai sueitų ;)
AtsakytiPanaikintiNida, ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiLaura, tikiuosi, greitai mėgausies šiuo sumuštiniu, dėkui! :)
Be galo megstu baklazanus. Pusryciams gal ir per daug sotus patiekalas many butu, bet pietums idealus variantas... Pas mus i darba atvaziuoja toks italas pardavinejantis sumustinius is autobusiuko. Daznai is jo perku sumustini su mozzarela ir baklazanais... Skanumelis. :)
AtsakytiPanaikinti