2010 m. lapkričio 1 d., pirmadienis

Lapinės salotos su pelėsiniu sūriu, pomidorais ir


Vasarą, kone kasdien  valgėme salotas, tad įkeliu vieną iš pamėgtų salotų receptuką. Užtruksite iki 15 min.

Salotoms reikia:

Cezario salotų lapai - 2 saujos (dažniausiai pusė galvos),
Šv. bazilikų lapeliai - pusė saujos,
Špinatai - 1 sauja,

2 -3 šv. pomidorai,
Saulėje džiovinti pomidorai - 7  ar 9 vnt.,
Pelėsinis sūris - apie 200 g.

Salotų padažui:

Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus (extra virgin olive oil) - 7 valg.šaukštai,
Balzamiko actas - 1,5 valg. šauštai,
Garstyčios - 1,5 valg. šaukštai,
Džiovinti raudonėliai, druska ir pipirai (dėkite pagal skonį).


Cezario salotų galvą perpjaunu per pusę (tiek mums visada reikia), perpjaunu dar kelis kartus ir sumetu į indą. Ant viršaus uždedu šviežius bazilikus. Bazilikų nesmulkinu.
Sudedu supjaustytus pamidorus, mums patinka didesni.
Ant pomidorų sumetu šviežius špinatų lapus, vieną ar kelis kartus perpjaunu/suplėšau, priklauso nuo špinatų lapų dydžio.
Toliau eina saulėje džiovintų pomidorų eilė. Juos supjaustau smulkiai, kadangi jų skonis intensyvesnis, todėl nenoriu, jog jie dominuotų.
 Na ir priešpaskutinis akcentas - prieskoniai. Beriu raudonėlius ir, kaip sako: "skoro budet podano!" 
Pagaliau paskutinio pagardo eilė - padažas salotoms! Įspaudžiu kelias česnako skilteles, įdedu 7 valg.šaukštus aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus (extra virgin olive oil), taip pat pusantro valg.šaukšto balzamiko acto bei tiek pat garstyčių. Viską labai greitai išmaišau  šakute, dar įberiu druskos ir pipirų. Dar keli sūkiai šakute ir padažas paruoštas.

Man labiau patinka padažą užpilti dar salotų inde, taip viską išmaišau ir išvengiu netyčinių terlionių ir "apsitaškymų" :)

5 komentarai:

  1. ooo, kaip šaunu matyt dar vieną vyrišką naują kulinarinį blogą! sėkmės kūryboj ir ieškant naujų skonių bei gaminant nepakartojamus patiekalus ;)
    o salotos turėtų būt, nujaučiu, nerealios :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mergaičiukės, dėkingas už komentarus ir pastebėjimus! ;)

    Salotos tikrai skanios bei gaivios, o svarbiausia, jas pagaminti užtrunka vos 15 min - greitai ir paprasta!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kuo butu galima pakeisti pomidorus, jei tokiu neturiu ;( ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jeigu visai neturi pomidorų, tuomet būtų galima apsieit ir be jų, o reikėtų tada naudoti kitą sūrį, pvz.: feta ar mocarela ir dėti į padažą dar medaus, tuomet gausis gauvus ir šiek tiek salstelėjęs skonis ;)

    Man asmeniškai salotose nėra jokių tabu, kiek turiu fantazijos, tą ir gaminu :)

    AtsakytiPanaikinti