2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

Pekino salotos su mėlynuoju sūriu ir mėlynaisiais svogūnais bei pomidorais

 Kai po darbų esi pavargęs ir neturi laiko, šios salotos yra tikras išsigelbėjimas! Dviem didelėm arba trim nedidelėm porcijom reikės:

- Pusė pekino salotų galvos;
- gera sauja karčjiųjų salotų (nežinau pavadinimo, kai pirkau pas ūkininkus, taip jos ir buvo pavadintos);
- 2 pomidorai;
- 2 mėlynieji svogūnai;
- Mėlynojo pelėsio sūrio 100 g;
- Extra Virgin alyvuogių aliejaus, drusko ir pipirų bei citrina.


Daržoves supjaustome griežinėliais, o sūrį supjaustę griežinėliais, sutrupiname. Sudedame viską į dubenį, pašlakstome extra virgin alyvuogių aliejumi bei išspaustomis citrinos sultimis, žiupsnis drusko, pipirų. Prie šių salotų tinka čiabatos duona. Bon appetit!



P.S.: manau tų karčiųjų salotų nebūtinai reikia dėti, nes tikrasis receptas yra be jų. Nors taip labiau patiko, o sekanti kartą dėsiu rucola salotų. Pabandžiau su balzamiko actu, skonis tikrai geras :) tačiau manoji nepanoro balzamiko... :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą