Skubu pasidžiaugti, jog tai 100-asis mano blogo receptas! :)
Neapsakomas jausmas, t.y. labiau psichologinis pasitenkinimas, kai įveiktas pirminis etapas. Peržvelgiau savo blogo receptus, pagalvojau, o tada paklausiau savęs, kodėl jų tik 100 per du metus? Kodėl ne 200 ar 300 receptų?
Tada vėl pagalvojęs prisiminiau, koks mano tikslas, ar talpinti tai, kas jau visiems iki gyvo kaulo žinoma, ar geriau kažką naujo, kas yra tik girdėta ar "liaudyje žinoma", bet nepatirta savo virtuvėje.
Dėl kokių priežasčių keliu vieną ar kitą receptą?
Kol kas užduodu daugiau klausimų nei atsakymų. Kol kas vis dar ieškau savęs šioje plotmėje, ir tikiu, jog vieną skanią dieną - atrasiu, na o kol ieškosiu, tikiuosi ši kulinarinė kelionė (savyje) Jums patiks ir toliau?! :)
Šį kartą vėl naujas būdas pateikti triušieną.
Labai netradicinis, bet labai intriguojantis receptas. Nesu gaminęs vyniotinių (manau, taip ir reikėtų jį vadinti) iki šiol. Jį gaminau du kartus ir abu kartus šiek tiek skirtingai: pirmą kartą kepiau orkaitėje; antrą kartą viriau vandenyje (beveik) vakuume.
Kas įdomu, jog šį patiekalą galima pateikti kaip karštą (tik reikėtų dar kokios bulvių ir žirnelių/kalafiorų košės), arba kaip šaltą užkandį su duonele.
Čia reikės nusiteikti paplušėti, tad savaitgaliui/šventei šis patiekalas kaip tik. Tikiu, jog svečiai būtų maloniai nustebinti. :)
Paruošimo/gaminimo laikas: apie 3,5 - 4 valandas
Porcijų kiekis: apie 6 - 8
Ingredientai triušienos troškiniui:
- 1 triušio
- 400 ml vandens
- 1 svogūnas
- Poro kotas
- Morka
- 1/2 česnako galvutės
- Butelis tamsaus alaus
- Kelios rozmarino šakelė
- Žiupsnis pankolio sėklų
- Druskos ir pipirų.
Kiti ingredientai vyniotiniui:
- 250-300 vytinto itališko kumpio ("prosčiuto")
- Vienos vištienos krūtinėlės pusė
- Sauja šv. šalavijų
- 1/4 svogūno
- Česnako skiltelė
- 150 ml grietinės
- Valg. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų.
Triušienos troškinimas:
triušieną supjaustyti į dalis ir su visais ingredientais sudėti į puodą, virti 2 valandas, nustačius mažą ugnį. Jei pritrūksite skysčių, tuomet papildykite triušieną užvirintu vandeniu. Tuomet triušieną atvėsinti ir nuimti nuo kaulų.
Vyniotinio eiga:
Į blenderį sudėti vištienos filė, svogūną, česnaką, šalavijų lapelius, alyvuogių aliejų ir viską susmulkinti. Tada į gautą masę sudėti grietinę ir prieskonius, gerai išmaišyti. Gerai išmaišyti visą masę.
Šioje vietoje, kitu kartu, įdėsiu gerą saują nuvirtos triušienos.
Ant stalo plačiai iškloti maistinę plėvelę. Ant plėvelės sudėti "prosčiuto", o ant jo triušienos gabaliukus (aš juos, pirštų pagalba, pamaigiau dar) ir paskirstyti tolygiai. Tada ant triušienos sudėti ir tolygiai paskirstyti vištienos masę, tuomet susukti į dešrą - turi gautis vyniotinis. Man gavosi du vyniotiniai, nes mano maistinė plėvelė buvo siaura. Taigi, abu galus reikia sandariai užrišti mazgu. Nes verdant, nesinorės, kad išbėgtų vyniotinio "sultys". :) Čia reiktų vyniotinį dar apsukti kokius penkis kartus maistine plėvele, vėl užrišti ir į..
.. į užvirintą vandenį su puodu, įdėti vyniotinius. Nustačius mažą ugnį, virti apie 60 min., tada išėmus, pašauti į orkaitę +200 С temp. ir kepti iki 10 min., kad šiek tiek paskrustį kumpis.
Šalia patiekiau sultinio likutį su šiek tiek sviesto, miltų ir kaparėliais, t.y. padažiuką. Ateityje gaminsiu ir daugiau vyniotinių, pasirodo tai yra labai paprasta!
Bon appetit!
OHO KAIP PRABANGIAI! Tai tik4tis 200 ar 300-ąjam patiekalui?:)
AtsakytiPanaikintiLiaukiS, Odeta, čia visai mane sugėdinsi ;p
PanaikintiDbr net nežinau, čia gerai ar blogai tas "PRABANGIAI"?
Cia labai labai pagyros:)
PanaikintiWou, kaip cia geeerai! Nuostabu! Issisaugau ilgesniam savaitgaliui ;)
AtsakytiPanaikintiSkaitytoja
Ačiū! :)
PanaikintiSveikinimai garbingo skaičiaus proga:)
AtsakytiPanaikintiNoriu pasitikslinti - vyniotinį su plėvele dėti į vandenį ir virti, o paskui su ta pačia maistine plėvele dėti į orkaitę? Tikrai?
Ačiū už sveikinimus. :)
PanaikintiKiaune, vyniotinį į vandenį su plėvele reikia dėti, o po to iš puodo į orkaitę jau be plėvelės.
Taip ir pagalvojau. Bet pamaniau, kad gal ko nors nežinau:)
PanaikintiVyniotinis atrodo tikrai patraukliai, reiks pabandyt kitąkart turėsiu triušį:)
Mindaugai! Bravissimo! Aukščiausia klasė šitas vyniotinis!! Tinkamas receptas pažymėti šimtukui! Sėkmės gaminant ir aprašant antrą šimtą gardėsių:)
AtsakytiPanaikintiNida, ta proga, kaip tik užtvirtinsiu vyno gurkšniu. :)
PanaikintiPirmiausia, sveikinimai su gražiu apvaliu skaičiumi!
AtsakytiPanaikintiRecepto nekomentuosiu, bet tik todėl, kad pati namuose pukuotą gyvunėlį 2 stačiomis ausytėmis turiu, tad išgirdus žodį "triušiena" šiurpuliukai kūnu nubėga :))
O "jubiliejaus" proga linkiu, kad ši kelionė ieškant ir atrandat būtų tokia maloni ir skani kokia tik gali būti :) Šaunuolis, malonu Tave skaityti.
Mindaugas-Bon Appetit pademonstravo klase!
AtsakytiPanaikintioho, velniškai skaniai atrodo :-)
AtsakytiPanaikintiMasterpiece tikriausias :-)
Renata, Aušra, Egidija, ačiū! ;)
AtsakytiPanaikinti