2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Kitokie šeštadienio pusryčiai..

Pasidalinsiu nauju skoniu, kuris mane labai sužavėjo, nors iš pradžių ir pribloškė. Kažkaip lietuvio liežuviui, toks skonių derinys nebuvo įprastas, o gal čia tik man taip pasirodė.
Kad ir kaip ten bebūtų, aš ateityje daug kartų gaminsiu. Turiu įtarimą, kažką panašaus Švedijoje valgo :) Kas šaunu, jog produktai paprasti ir greitai viskas pasigamina.


Gaminimo laikas: 5 - 10 min.
Porcijų kiekis: 1

Ingredientai:
- Du kiaušiniai
- Žiuspsnelis krapų (naudojau šaldytus)
- Keli bryzeliai lašišos filė
- Sviesto (kepimui)
- Keli valg. šaukštai pieno
- Kelio riekelės juodos ruginės duonos (naudojau naminę šiek tiek saldoką)
- Druskos bei pipirų

 Kiaušinius išplakti su krapais, druska, pipirais ir pienu. Keptuvėje išlyditame sviestie pastoviai maišant šluotele, iškepti "plėšytą" omletą. Ant sviestu užteptos duonos, uždėti omletą, lašišos bryzelius ir pabarstyti krapais. Nuo kiaušinių karščio, sviestas pradės lydytis,  dėl to duona pasidarys dar minkštesnė, todėl dominuos minkšta konsistencija. Skonis kiek neįprastas, bet man labai patiko. Manau tiktų ir skumbrė,  
bon appetit!



10 komentarų:

  1. Man irgi iš pradžių atrodė keistokas toks derinys, bet dabar su vyru dažnai tokius pusryčius pasiruošiam

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, gerai, kai ant svieto yra ne vienas toks mėgėjas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Derinys tikrai gana skandinaviskas, musu skoniui tai ne toks jau ir neiprastas :) labai gardu kiausiniene su lasisa. mmm :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesu ragavus tokio derinio, bet matau, kad patiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viktorai, o Švedijoje omleto su silke nevalgo.. čia taip kažkaip begalvodamas nukrypau.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal greiciau su lasisa, reik but silkes gurmanu, kad ja su omletu valgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. lašiša ir kiaušiniai - tobula, puikumėlis. O dar kai krapų ir sviestuko yra, iki pilnos laimės nieko ir nebetrūksta. Gerumas, ane?

    Mes dažniausiai renkamės sūdytą arba parūkytą lašišą. O pas tamsta kokia čia? Nes žiūrau ir nesuprantu... žalia?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Egle, naudojom žalią - sūdytą lašišą, o skonis tai tikrai, šis derinys yra tikras puikumėlis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. gal galima būtų ir duonos jūsų (saldžios) receptą gauti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jurga, greitu metu, patalpinsiu tokios duonos receptą :) O šiaip ir parduotuvėje arba pas ūkininkus yra geros duonos, kaip kad Verbūnų ar Šaukėnų :)

    AtsakytiPanaikinti