2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Sekmadieniai blynai arba blynai be vaisių ne blynai :)

Sekmadienio rytas, o norisi kažko nesunkaus ar neįpareigojančio, todėl mums labiausiai patinka blynai :) Paruošimas greitas ir paprastas/pigus:

  • dėjau iš akies miltų apie 300g;
  • 1 kiaušinis;
  • stiklinė šilto vandens;
  • 1 arb.šaukštelis kepimo miltelių;
  • žiupsnis drusko;
  • 2 valg.šaukštai cukraus;
  • 3 nedideli obuoliai;
  • 2 apelsinai;
  • aliejus kepimui;
 Į indą sudedu miltus, kiaušinį ir nutarkuoju apelsino žievelę, įpilu stiklinę vandens ir viską išmaišau. Dar žiupsnis druskos, arbat.šaukštelis kepimo miltelių ir keli šaukštai cukraus. Viską smagiai išmaišau. Visada į blynų tešlą dedu nenuluptus obuolius, na tik be sėklyčių :)

Keli judesiai su šaukštu ir blynai tuoj tuoj tuoj....  Likusį "nutarkuotą" apelsiną supjaustau griežinėliais, taip kad tilptų ant blyno ir bekepant uždedu po vieną griežinėlį. Nieko baisaus, jeigu apelsinas pajuoduos - aš juk dar gyvas, tad ... ;)

 Truputis uogienės iš vasaros gėrybių arba klevų sirupo ir ....
                                                              ...... bon appetit! 

P.S.: pirmą kartą dariau su apelsinais, tad užskaitau šį variantą 100%.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą