2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Tobula vakarienė ir fiasko

Pradėsiu nuo didžiausio šių metų fiasko: 5 val ryte atsikeliu, 6 val. ryte esu jau sporto klube, 6:15 kol apsirengiu ir pastebiu, jog nepasiėmiau sportinės maikutės (tą akimirką pasakau ką galvoju, bet negarsiai). Išvažiuoju namo nusivylęs ir nepasportavęs. Tada, vakare (tą pačią dieną), atvažiuoju su maikute, įeinu į sporto klubą, o administracijoje man pasako, jog negali įleisti į sporto klubą, nes jau tą dieną buvau, t.y. galima tik 1 kartą per dieną, nesvarbu, jei buvau tik apie 20 min. Bet ryt vistiek lėkiau sportuot. Tai va, kaip būna gyvenime. :)

Dabar apie maloniu dalykus. Sako ant žiemos meškos miegot eina, taip ar aš buvau užmigęs žiemos miego, tik savo bloge, o ir mano žiema buvo atėjusį vasarą. Džiugu, jog vėl atėjo įkvėpimas rašyti. Nors net nežinau, kodėl jis dingo? Pastaruoju metu teko keliuose kulinarijos kursuose sudalyvauti, o ir iš po Paryžiaus patirtų kulinarinių įspūdžių, nebegaliu tvardytis ir nerašyti. :) Šis pagamintas ir aprašytas patiekalas - man yra maža kulminacija, nes kulinarinių kursų metu, visus ingredientus gaminome grupelėse, o čia turėjau pats vienas suktis. Ir man pavyko, TIKRAI pavyko. Žmona minėjo, jog tai geriausias šių metų patiekalas. Jėjėjėjėė! :)

Anties krūtinėlės su kepintų moliūgų sėklų miltais, aviečių balzaminio acto padažu, špinatais ir čiabata marinuota aviečių balzaminiu actu.



Porcijų kiekis: 2
Pagaminimo laikas: 1 val.

Ingredientai:

- 2 anties krūtinėlės
- 1/2 itališkos duonos (čiabata)
- 250 g šv. špinatų
- 50 g moliūgų sėklų
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek sviesto špinatams apkepinti
-  100 ml aviečių balzamiko acto
- 50 g balzamiko acto 
- Sauja šaldytų aviečių arba šviežių aviečių
- 4 skiltelės česnako
- Druskos bei pipirų.

Moliūgų sėklas įkaitintoje keptuvėje kepinti 3 minutes, tam kad išgaruotų drėgmė. Leisti atvėsti, o tuomet su blenderiu sumalti iki tol, kol gausis kaip miltai.

Į įkaitintą orkaitę +180 C temp. sudėti smulkiai suplėšytą čiabatą ir kepinti 7 - 8 minutes. Tada padžiūvusią duoną sudėti į bliūdą, ant duonos įspausti česnako skilteles, 50 ml aviečių actą ir 50 ml alyv.aliejaus bei druskos su pipirais. Viską gerai rankomis išmaišyti ir gerai sugrūsti, pusvalandžiui atidėti į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų .

Atskirame puode sudėti likusį aviečių balzamiko actą, šaldytas avietes bei balzamiką bei druskos ir nustačius vidutinę ugnį, kaitinti apie 10 minučių, nuolat maišant, tada per sietelį perkošti, kad neliktų aviečių grūdelių.

Atskiroje keptuvėje išlyditame svieste 1 minutę pakepinti/blanširuoti špinatus, tik kad jie sudrėktų ir sukristų.

Dabar eilė anties krūtinėlei. Įkaitintoje keptuvėje oda žemyn sudėti pasūdytas anties krūtinėles, ant jų uždėti perlenktą kepimo popierių, o ant popieriaus puodą su vandeniu ir kepti 7 minutes. Po to apversti krūtinėles ir kepti dar 2 - 3 minutes, išimti iš keptuvės ir leisti pailsėti apie 10 minučių, nes jei bus prapjauta anksčiau, išleis visas savo sultis ir praras daug skonio.


Tada džiuvėsėlius sudėti į lėštę, ant viršaus pjaustytą antieną, špinatus ir moliūgų sėklų miltus bei padažas aplink. :)
Bon appetit!

7 komentarai:

  1. Pamesta, atrodo, ne tik pabaiga...Pateikalo pavadinime išdidžiai figūruoja "migdolų miltai", o reikalinguose produktuose - moliūgų sėklos... Ar čia tas pakepinimas duoda tokį stebuklingą efektą ir "Pelenę", t.y. moliūgus paverčia migdolais...??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gera pastaba, nes migdolai ir moliūgai man tikrai maišosi, dabar pataisiau ;) Ačiū!

      Panaikinti
  2. Reikės išbandyti, dar tokiu būdu nesu kepusi anties krūtinėlės:) Nes kai atradau 70 laipsnių keptą, vis bijau pamesti šį kepimo būdą:)
    Bet taip dešinę ranką prie kairės širdies pridėjęs, gera gavosi krūtinėlė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pridedu ranką ir atsakau: ji buvo minkšta ir sultinga. :)

      Panaikinti
  3. O i koki kluba vaikstai?

    AtsakytiPanaikinti