2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Skaniausios kuskuso salotos su jautiena ir ne tik!

Praeitą savaitę buvo keletas įdomių renginių blogerimas ir ne tik. Vienas iš jų - Virtuvės mitų griovėjai pristatė savo antrąją knygą -> vyrukai duoda iš peties. Bus įdomu pamatyti, ką jie paruošė šį kartą. :) Kaip tik, tą pačią dieną ir valandą vyko Vapiano restorane vyko vakarėlis blogeriams - virtuvės šefai dalinosi maisto gaminimo patirtimi bei nuostabia degustacija, bet manęs ir ten nebuvo.  Gaila.. Tačiau turėjau labai įdomų laiką Čiop čiop studijoje, kur prasidėjo kulinariniai kursai. Nors buvau ne dalyvis, o vienas iš vedančiųjų (mat apie alyvuogių aliejų bei jo degustavimą porinau žmonėms), vis tik labai intrigavo stebėti iš šono šefą Renaldą Nagrockį (tas bičiulis dirbęs pas Jamie Oliver "Jamie's Italy" kažkiek metų ir dar daug kur, bet ne Lietuvoje), tikiu, jog dar susitiksime virtuvės aplinkoje :) 

Oi, labai nusimušiau, juk apie receptą reikia rašyti. 
Dabar tuštinu šaldymo kamerą, triušiena pabaigta (labai nusivyliau sužinojęs, jog triušių bus tik prieš Šv. Velykas), ėriena taip pat. Liko gabalas jautienos kumpio, kelios kiaulės kanopos (laikau vienam unikaliam mėsos pyragui), šaldytos tešlos, uogų ir degtinės butelis (čia svečiams).  Jautienos buvo perdaug vienam kartui, tad išvakaro išviriau kari troškinį, o kitai diena pasilikau dalį jautienos salotoms. 
Galiu drąsiai teigti, jog šios salotos labai mėgiamos mano šeimoje. Čia tas atvejis, kai pasiilgstu kuskuso skonio, iškarto pagalvoju apie šias salotas. Jos labai greitai paruošiamos ir tobulai skanios!


Paruošimo laikas: iki 15 min.
Porcijų kiekis: 2

Ingredientai:
- 2/3 kuskuso kruop.
- Didelė sauja rukolos
- 12 slyvinių pomidoriukų
- 100g - 150g šv. jautienos (tinka bet kuri jautienos dalis) 
- 40 g tarkuoto Parmezano arba Džiugo sūrio
- 1 valg. šaukštas kaparėlių
- 1 arba 2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus + kepimui
- 1 arb. šaukš. sviesto
- Pusė mažos mėlynojo svogūno galvutės
-  Druskos ir pipirų.

Čia pateiksiu patį paprasčiausią kuskuso paruošimo būdą. Į kuskuso kruopas įdėti sviestą, druskos (pagal skonį) ir užpilti verdančiu vandeniu, kad per pusantro - du cm apsemtų, sandariai uždengti maistine plėvele ir palikti 8 min. Čia citrinos nededu, nes kaparėliai turi nemenkai rūgšties.

Kol kuskusas bręsta, į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėti labai plonai ir pailgai supjaustytas jautienos juosteles, kepti apie 8 minutes, tada į jautieną sudėti susmulkintą svogūną, kepti dvi minutes ir nuimti nuo ugnies.

Į kuskuso kruopas sudėti jautienos juosteles, tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišyti. Nuo karščio, sūris šiek tiek išsilydys, tai suteiks patiekalui šarmo. Tuoj pat sudėti likusius ingredientus, alyvuogių aliejų, dar kartą gerai išmaišyti ir patiekti šiltas. Prie šių salotų netrūksta nieko, tik mėgautis, 
bon appetit!

P.S. Kartais neturiu šv. pomidoriukų, tad naudoju saulėje džiovintus, dar būna ir taip, kad ir be jautienos esu, tad apsieinu ir be jos, bet su ja skaniau. ;) 

4 komentarai:

  1. O aš kameroje turiu kiaulių uodegų. Pusę virsiu su žirniais (kaip kojas), su kita puse nežinau dar ką darysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. išties super skanios salotos! tiek man, tiek vyrui labai patiko, dažniau reikės pasigaminti. ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti