2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

Rudeniniai ėrienos šonkauliukų kepsniukai... niam niam....

Praėjusią savaitę iš vieno ūkininko įsigyjau virš 5 kg ėrienos (didžioji dalis šonkauliukų, o kita dalis visa ėriuko koja). Užvakar gaminom ėriuko šonkaulius, marinavau paprastai, o prie ėrienos patiekiekėm ... na pasižiūrėkite ir įvertinikite : )

Paruošimo laikas: iki 30 min.
Porcijų kiekis: dviems asmenims.
Ingredientai:
- 6 ėrienos šonkauliukai
- 300 g bulvių
- Valg. šaukšas sviesto
- 80 g mėlynojo pelėsio sūrio
- Raugintų kopūstų ar salotų (prie ėrienos).

- Ėrienos marinatui:
- Visko po pusę arb. šaukštelio kumino, čiobrelio, čili, cinamono
- Vieno laimo sultys ir vienos citrinos tarkuota žievelė ir dvi didelės česnako skiltelės.

Padažas ėrienai:
- Keli valg.šaukštai alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek raudonojo sauso vyno (pilkit iš akies)
- Dvi česnako skiltelės ir šakelė rozmarino
- Arb. šaukštelis cukraus
- Keli druskos ir pipirų malūnėlio pasukimai
- Sauja šaldytų spanguolių pertrintų cukrumi.

1. Visa eiga yra labai paprasta: bulves užkaisti ir išvirti, o į jas sudėti sviestą ir mėlynojo pelėsio sūrį, gerai sutrinti ir į lėkštę.

 2. Pamarinuoti 10 min ėrieną, o tada įkaitintoje orkaitėje iki +180 C temp., kepti po 8-9 min. iš abiejų pusių. Kai iškeps, penkioms minutėms uždėti foliją, kad šiek tiek pastovėtų, o tada į lėkštę :)

3. Padažui paruošti reikia pirma įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, tada pakepinti česnakus ir nustačius mažą ugnį sudėti likusius produktus, kaitinti iki kol užvirs, tada išjungti patiekti ant mėsos.
4. Aš bulves sudėjau ant dugno, o ant jų uždėjau kopūstus. Padažą ant ėrienos ir šalias bulvių užpilti ir Bon appetit!





2 komentarai:

  1. Atrodo labai skaniai. Savaitgali butinai reikes pabandyti pasiruosti. Tikiuosi skonis bus toks pats puikus kaip ir isvaizda:)

    AtsakytiPanaikinti