2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Ypatingasis užkandis prie vyno

Užvakar p.c. pastebėjom šviežias figas lentynose, pamanėm, gal pagaliau Lietuvėlę pasiekė šviežios figos, o gal čia jas pastoviai dabar jau veža? Kad ir kaip ten bebūtų, pasakiau - "jamam" :) Ilgai nesvarstęs, nutariau jas patiekti klasikiniu būdu, kaip užkandį, t.y. su Parmos arba Serano kumpiu, gorgonzola arba mėlynojo pelėsio sūriu ir žinoma vynu ;) Kaip pateikti šiuos tris ingredientus, tai yra fantazijos reikalas, nuotraukose pateikiau kelis variantus, o pasirinkom itališką Primitivo vynuogių vyną. Beje, dalį paruoštų figų, kepiau orkaitėje 10 min., +180 C temp. nors nekeptos figos patiko labiau!  Nėra čia ką daugiau ir rašyti, tiesiog reikia tuo mėgautis! ;)







7 komentarai:

  1. Atrodo super ypatingai. Pas mus Prancūzijoje auga figmedis ( gavome palikimą pirmais metais), rugpjūtį vaisiai buvo dar žali. Ar lapkritį dar nebus pernokę, gal turite žinių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta, ačiū! :) Pridedu nuorodą, ten aiškiai aprašyta apie figų rinkimą: http://www.sodasirdarzas.lt/vaisiai-ir-uogos/figos/

    Eugenija, dėkui! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai skanu turetu buti. Gal jau kas bande? Mindaugai, o kuriam prekybos centre pirkai figas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas, skanu skanu buvo ;) Figas pirkau Minsko "IKI", o taip pat mačiau ir Šiaurės miestelyje Hyper Rimi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atrodo super!O figas reikia įpjauti, kad įdėt sūrį?

    AtsakytiPanaikinti