2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Tigrinės krevetės Gambas al Ajillo būdu... paprasta, greita ir ...mmm.. kaip skanu! ;)

Vakar sužinoję, jog "Maximoje" yra akcija tigrinėms krevetėms, kuri truks iki pat rytojaus, taigi, po neilgai trukusių diskusijų su žmonike (na gal 3 sek. diskutavom), nenorėjome laukti sekmadienio, todėl po darbo tiesiu taikiniu skuodėm į "Maximą", iš to noro, "vos per raudoną nekaliau prie žaliojo tilto..." tffuuuu... dabar kai pagalvoju, čia tik tigrinės krevetės... tas užburiantis jų skonis, negi verta dėl jo tiek aukotis? Na gerai, ką aš čia dantis užkalbinėju, lėkit į "Maximą", kol tokie kaip aš nenuėjo ir antros "partijos" nepadarė... heheheheeeeeeee :)
Nutarėm prieš Lietuvos su Prancūzija varžybas, pasiruošti kokį užkandį, kad galėtumėm žiūrėti ir ramiai kramsnoti (žinau žinau, jog valgymui yra per vėlus metas, bet juk čia tokios varžybos, tai lyg šventė, tad kam gadinti sau nuotaiką?). Tai progai pasirinkom labai paprastą, bet ne prastą - Ispanų nacionalinės virtuvės vieną iš populiariausių receptų - Gambas al Ajillo - Ispanijoje jie patiekiamas kaip: "Tapas" -užkandis, tačiau jeigu porciją padvigubinsite ar patrigubinsite, tai jau bus pagrindinis patiekalas ;)


Paruošimo laikas: iki 25 min
Porcijų kiekis: 2

 Ingredientai:
  •  600 g tigrinių krevečių
  • 1 šv. čili pipiras arba dž.čili pipirų pusė šaukštelio
  • 6 didelės česnako skitelės
  • Alyvuogių aliejaus (tiek, kad beveik apsemtų krevetes, mes sunaudojom nepilnai 1, 5 stiklinės)
  •  Sauja šv. petražolių
  • 1 citrinos sultys
  • 8 čiabato duonos riekelės
  • Šviežiai grūstų druskos ir pipirų
 Krevetes atlaidinti drungnu vandeniu ir palikti vandeniui nuvarvėti. Česnakus ir čili pipirą supjaustyti griežinėliais, o petražoles susmulkinti. Šiam patiekalui siūlau naudoti keptuvę ar puodą storu dugnu. Į įkaitintą keptuvę sudėti krevetes ir kepti 6 minutes, o po šeštos minutės sudėti prieskonius su supjaustytais česnakais ir čili bei petražolėmis, kepti 2 min, o tada nuimti nuo ugnies. 
Dar galima kepant krevetėms įdėti konjako ar balto sauso vyno. Krevetes patiekti  tiesiai ant stalo iš keptuvės, galima į atskiras lėkštutes sudėti kartu su padažu, o prie krevečių labiausiai tinka keptos čiabatos duonos ar bagetės riekelės lengvai įtrintos česnaku. Šis patiekalas yra vienas iš tų, dėl kurių tikrai verta gyventi, bon appetit!

Prie šio užkandžio puikiai tinka baltas sausas vynas, na o mes naudojome raudonąjį Makedonijos Vranec vynuogių rūšies vyną, kurio skonis yra labai švelnus,  todėl prie šio patiekalo tiko idealiai! ;)
Na, o kad linksmiau būtų eiti/važiuoti į parduotuvę krevečių, siūlau pasileisti šį nuostabų muzikos garsų ir vokalo kokteilį ;)

9 komentarai:

  1. dievinu krevetes, o gabalas irgi gerai veza :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo skanai, įdomiai.

    P.S. Jūs kažką padarėt su senom foto? Nes man vietoj foto rodo juodą foną su šauktuku...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorai, dėkui dėkui. Pasistengius dar ne vieną tokį gėrį įdėt! ;)

    Indre, skonis tikrai geras, ir pasikartosiu, šį patiekalą visada gaminsiu, kai tik turėsiu krevečių! :) Beje, dėkui už informavimą dėl nuotraukų, nesupratau, bet tikrai, dingo visos fotkės.. :/ dabar turiu nemažai darbelio, o ir pastebėjau, kad ne visų receptų esu išsisaugojęs nuotraukas, tai ne kas :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. As irgi megstu tokius patiekalus, tik krevetes su kevalu perku. Jos islieka sultingesnes ir tiek aliejaus nepilu...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonele,

    nebūčiau ir aš tiek aliejaus pylęs, tačiau taip recepte buvo nurodyta, o be to, jis tikrai mums nepamaišė, nes bemirkant čiabatos duonelę, jį puikiai prie vyno pabaigėm ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atrodo labai gardžiai, o aliejaus kiekis manau tikrai ne bėda, nors aš gal naudočiau truputį mažiau. mmmm kaip seilės varva .. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na va pagaminau, su siokiais tokiais papildomais ingredientais, bet skonis nerealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Va sitas receptukas labai geras,lengvai greitai ir tikrai skaniai :) dekui :) tik as maziau aliejaus pyliau.

    AtsakytiPanaikinti